Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Drugi protivnik, izgledi isti

09.03.2012. 23:00
Drugi protivnik, izgledi isti


Zadranke u Zagreb odlaze pružiti što bolji otpor kako bi se što bolje pripremile za rasplet prvenstva i odluku o plasmanu u doigravanje


Ždrijeb A-1 lige htio je da se košarkašice Zadra dva uzastopna kola sastanu s najboljim hrvatskim ekipama, Gospićem i Novim Zagrebom. Nakon što su prošlog vikenda na Višnjiku zamrznute na minus 72 (41:113), “bijelo-plave” će drugu epizodu nemoguće misije odigrati u subotu (19.30) u dvorani Trnsko, gdje ih očekuje trenutačno vodeći zagrebački sastav. U sportskom i lokalpatriotskom duhu mogli bi smo kazati kako društvo s Višnjika u dvoboj 19. kola ulazi pružiti što bolji otpor favoriziranim domaćicama te, ako se ukaže prilika, pokušati iznenaditi; no ta bi izlizana izjava, kao i u slučaju Gospića, bila obična floskula. Razlika u kvaliteti, ozljedama oslabljeni i prorijeđeni roster Zadra, gostujući teren i ishodi dosadašnjih dvoboja govore drugačije: Zadranke u Zagreb doista odlaze pružiti što bolji otpor, ali ne kako bi kojim čudom iščupale bodove, već se što bolje pripremile za rasplet prvenstva i odluku o plasmanu u doigravanje.
– S obzirom da se Lucija Perica još nije oporavila od ozljede zgloba, Davorka Balić ovaj tjedan nije trenirala zbog viroze, a još otprije smo ostali bez Josipe Sesar, ne znam što možemo tražiti u ovoj utakmici. Pogotovo nakon nedavnog Kup susreta, u kojem je Novi Zagreb pokazao da je kvalitetniji na svim pozicijama i gotovo u svim segmentima igre – kaže Branimir Peričić, sportski direktor Zadra, ali i dodaje kako Zadranke u Trnskom neće biti bez motiva.
– Pokušat ćemo što bolje realizirati taktičke zamisli trenera te se tako pripremiti za utakmice s Omišem, Pleterom i Medveščakom, odnosno pokazati da je razlika od 70-ak koševa protiv Gospića ipak bila nerealna. Znamo da po pitanju rezultata u ovom susretu nemamo što tražiti, no to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Sigurno je da naša ekipa može više od do sada prikazanog u dvobojima s favoritima za naslov, pa se nadam da ćemo to u 19. kolu uspjeti potvrditi. Idemo se nadigravati i izgubiti s manjom razlikom nego što je bila u našem prošlom ogledu (46:94 u četvrtfinalu Kupa op.a.) – podvukao je Peričić.
Raspored 19. kola: Novi Zagreb – Zadar (subota, 19.30 sati), Pleter – Jolly JBS, Studenac Omiš – Medveščak, Gospić CO – Agram ZG, Dubrava – Rockwool Pula, Croatia 2006 slobodna.