Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ispravak šibenskog navoda

09.03.2012. 23:00
Ispravak šibenskog navoda


U pristupu utakmici ne smije biti greške. Moramo se nametnuti od prve minute. Nema soliranja i igranja privatnih utakmica, ovoga puta moramo pokazati maksimalno zajedništvo i njime doći do pobjede – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


U ne baš bajnom raspoloženju Zadar na Stanovima u 21. kolu Prve HNL dočekuje Inter. Sudar je to dvije momčadi koje se ne mogu pohvaliti proljetnim učinkom, obje su u dva kola doživjele isto toliko poraza. Zadrani su najprije poraženi na Maksimiru od Lokomotive, a nakon toga su na Stanovima istu sudbinu doživjeli protiv Šibenika. Zaprešićani su sličnu sudbinu doživjeli najprije podno Šubićevca, da bi nakon toga na svom travnjaku bolji od njih bio Slaven Belupo. Trener prvoligaša sa Stanova Dalibor Zebić imao je tešku zadaću u prošlih šest dana dignuti samopouzdanje svoje momčadi koja još jedan posrtaj, i to pred svojom publikom, ne smije sebi dozvoliti. Svim silama do troboda se mora doći.
– Dan nakon utakmice imali smo sastanak gdje sam govorio samo u uvodnom dijelu. Nakon toga su razgovarali samo igrači i to većinom međusobno – kazivao je jučer ujutro Zebić.
– Smatram da je taj sastanak bio dobra stvar i da su sve loše stvari koje smo prezentirali protiv Šibenika izašle na vidjelo. Rekao sam igračima, samo pobjeda nas može izvući iz ove krize, kako igre, tako i rezultata. Nikakav trening to ne može učiniti. Zato i ne razmišljamo o ničemu drugome već samo o tome kako pobijediti Inter.
Naravno, to je puno lakše reći nego učiniti.
– Samo pravi pristup i pobjeda mogu dignuti naše samopouzdanje. Naravno, do toga neće biti lako doći, ali vjerujem u ovu momčad i ove igrače i nadam se da će izvući i posljednji atom snage kako bi u subotu travnjak napustili slaveći s našim navijačima. Ta injekcija nam je potrebna i moramo je zaslužiti na travnjaku. Puno puta do sada Zadar je dobro reagirao kada bi dotakli dno. Slično je i sada, dno je tu i moramo se izdići iznad njega.
Zadar protiv Zaprešićana mora biti puno agresivniji nego što je to bio slučaj protiv Šibenika.
– U pristupu utakmici ne smije biti greške. Moramo se nametnuti od prve minute i maksimalnom borbenošću nadoknaditi čak i neke naše pogreške. Nema soliranja i igranja privatnih utakmica, ovoga puta moramo pokazati maksimalno zajedništvo i njime doći do pobjede.
Svjestan je Zebić da se i Inter dolazi vaditi u Zadar nakon dva poraza.
– I oni su s ova dva poraza dospjeli u opasnu zonu i za očekivati je da se u Zadru pokušaju iskupiti za to. Ne želimo previše razmišljati o njima, važno nam je da mi odigramo onako kako znamo.
Problema s igračkim kadrom ima i pred utakmicu s “kanarincima”.
– Nažalost, nećemo moći računati na Ivančića koji još od Šibenika osjeća bol u stopalu. Samim time ne možemo igrati s dva napadača jer i Mršić kojeg bi mogli upotrijebiti na toj pozicijin ima još jednu utakmicu kazne. Međutim, nema mjesta očajavanju, složit ćemo momčad koja će napadati momčad iz Zaprešića i što prije pokušati dati gol. Bit će nekih promjena u odnosu na sastav sa Šibenikom. Neki će iz prvog sastava na klupu, a neki će krenuti od prve minute. Svim snagama moramo do ove pobjede koja nas ostavlja u igri za ostanak u prvoligaškom društvu – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Prahić, Fuštar Jonjić, Sarić, Jerbić, Banović, Vasilj, Begonja, Ćurjurić, H. Tokić.


Surać: Ako izgubimo, mi smo drugoligaši




Jakov Surać, kapetan Zadra bio je ljut i razočaran nakon poraza od Šibenika. Uopće ne dvoji što se treba napraviti danas kontra Zaprešićana.
– Moramo pobijediti. Kako? Kako znamo i umijemo. Na mišiće ako treba. Ne smijemo se lagati, u slučaju poraza mislim da smo sljedeće sezone drugoligaši. Uvijek postoji šansa dokle god se igra, ali moje mišljenje je takvo. U svakom slučaju svjesni smo što nam se dogodilo protiv Šibenika. Mislili smo da ćemo lako s njima, da su prktički već drugoligaši i gadno nas je to koštalo.
I Inter ima dva uzastopna poraza.
– Sigurno se u Zadar ne dolaze predati, pokušat će se iskupiti za ova dva poraza. Od prve minute moramo krenuti žustro i agresivno jer u suprotnome nećemo osvojiti niti boda. U svlačionici smo sve rekli jedni drugima i dogovorili se, ali taj dogovor ništa ne vrijedi ako ga ne ispoštujemo na travnjaku. Samo momčadskom igrom u kojoj ćemo ginuti jedan za drugoga možemo do pobjede. I moramo.