Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Udruga bira novog predsjednika

09.03.2012. 23:00
Udruga bira novog predsjednika


Dugogodišnji predsjednik Udruge slijepih osoba Zadarske županije Marinko Vidaić odstupio je s te funkcije zbog zdravstvenih razloga. Vidaić je u udruzi slijepih od 1969. godine, a bio je njezin predsjednik od 1994. do 2000. i od 2003. do nedavno.
Kako kaže Špiro Zrilić, tajnik Udruge, 21. ožujka će se na redovitoj radnoj skupštini Udruge slijepih izabrati novi predsjednik.
Slijepe i slabovidne osobe u Hrvatskoj već duže muče isti problemi – poteškoće u zapošljavanju i niske naknade za sljepoću. Mnoga obećanja koja su dosad dobivali iz Vlade nisu ostvarena, a kontakt s novom Vladom Kukuriku koalicije još nisu ostvarili.
– Nakon naše skupštine na razini županije, slijedi radna skupština Hrvatskog saveza slijepih. Naša Udruga dobro surađuje sa Savezom i u dogovoru s njima ćemo utvrditi naše zahtjeve. Na kraju krajeva, svi imamo slične potrebe i ciljeve i moramo raditi zajedno. Savez je tražio susret s ministricom Milankom Opačić, ali još čekamo odgovor i uvijek se nadamo boljem, rekao je Zrilić.
Udruga slijepih Zadarske županija financira se većim dijelom iz proračuna Grada Zadra, zatim i od sredstava Zadarske županije te ostalih gradova i općina u županiji, a i od povremenih donacija.
Sljedeće godine Udruga puni 60 godina postojanja, ali kako kaže Zrilić, ne znaju hoće li imati novca za prigodno obilježavanje.