Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vratiti za dubrovačku metlu

09.03.2012. 23:00
Vratiti za dubrovačku metlu


“Gospari” imaju pobjedu više od Donata, ali što je još važnije imaju i 4:0 iz prvog dvoboja, tako da je napad na treće mjesto poprilično teška misija


Nakon što su stolnotenisači Donata manje-više osigurali četvrto mjesto i plasman u doigravanje, predstoji im završiti regularni dio prvenstva i, ako je ikako moguće, pokušati napasti treće mjesto. Naime, u slučaju da Zadrani ostanu četvrti, što je vrlo vjerojatno da i hoće, u polufinalu doigravanja idu na Dr. Časl, a dobiti zagrebački sastav u ovom trenutku je nemoguća misija i to ne samo Donatu, već svakoj hrvatskoj momčadi.
Danas (17 sati) će zadarski stolnotenisači dočekati dubrovački Libertas, momčad koja se nalazi na tom željenom trećem mjestu. “Gospari” imaju pobjedu više od Donata, ali što je još važnije imaju i 4:0 iz prvog dvoboja.
– Nisam siguran je li moguće pronaći put do trećeg mjesta. Da smo možda bolje odigrali u Dubrovniku to bi i bilo moguće – kaže Domagoj Maglić, najbolji igrač Donata u ovoj sezoni.
A Dubrovčani ne bi smjeli biti nepobjedivi za izabranike trenera Denisa Karlovića. Riječ je o, za hrvatske uvjete, jakom sastavu koji predvodi Neven Juzbašić. Za prvu postavu još nastupaju domaći dečko Miho Simović i još jedan Zagrepčanin, (pre)iskusni Marko Habijanec.
– Dubrovčani nisu nepobjedivi. Realno, svaki igrač od nas trojice može pobijediti njihova trećeg igrača, Marka Habijaneca, a niti ostala dvojica nisu igrači protiv kojih se ne može igrati – objasnio je donatovac Tomislav Maraković.
U slučaju da Donat danas pobijedi, izjednačio bi se s Dubrovčanima na ljestvici s omjerom devet pobjeda i pet poraza. No, za prestignuti Dubrovčane bila bi potrebna pobjeda od 4:0, a to je već ipak puno teže za očekivati.
U svakom slučaju, Zadrani danas trebaju tražiti pobjedu, a nakon toga u nastavku prvenstva i očekivati koji kiks Libertasa, koji ipak u nastavku prvenstva ima kudikamo teži raspored nego Donat, tako da u slučaju pobjede zadarskog sastava postoji čak realna šansa da zadarski igrači naprave i korak više od zacrtanog.