Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zdenko Zrilić tužio Vladu Šestana

09.03.2012. 23:00
Zdenko Zrilić tužio Vladu Šestana


– Dotičnog gospodina ću svakako tužiti. To doživljavam kao čisto reketarenje, a ja na reketarenje ne pristajem – izjavio je prošle zime za naše novine zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić, a tužbe za klevetu te povredu časti i ugleda najavili su još neki od “apostola” na Šestanovoj fotomontaži


Zdenko Zrilić, jedan od zasigurno najimućnijih i najmoćnijih Zadrana, poduzetnik koji je poznat ne samo zadarskoj, već i široj javnosti, tužio je Vladu Šestana, Zadranina koji je svojevremeno javno istupio i priznao kako je on autor poznate fotomontaže slike “posljednje večere” u kojoj je Zdenko Zrilić prikazan kao središnja figura – Isus, a u ulozi 12 apostola našlo se još niz poznatih imena iz zadarskog javnog, političkog i gospodarskog života.
Početak suđenja zakazan je za srijedu na Općinskom sudu u Zadru gdje bi se trebali naći Zdenko Zrilić u ulozi tužitelja s jedne strane i Vlado Šestan u ulozi optuženog s druge strane. Zrilić nam je u petak tek potvrdio kako je podnio tužbu, no ni jedan ni drugi nisu željeli ništa komentirati.
Tako će zadarska “posljednja večera” ipak dobiti sudski epilog, kao što je Zrilić i najavio nakon što je Šestan javno istupio i otkrio identitet.
– Nisam bio sam u osmišljavanju i kreiranju fotomontaža, ali sam idejni autor. Mladi ljudi koji su informatički puno spretniji i pismeniji od mene radili su ono što bi se dogovorili, odnosno što bi im ja rekao. Ali, s obzirom da je ideja moja, preuzimam svu odgovornost – izjavio je sredinom listopada lani za naše novine Vlado Šestan naglasivši kako se nikoga ne boji iako je svjestan toga da su fotomontaže utužive, ali da će ih biti još i da će se u Zadru o njima opet pričati.
Zdenko Zrilić je još tada u svojoj izjavi najavio tužbu.
– Dotičnog gospodina ću svakako tužiti. To doživljavam kao čisto reketarenje, a ja na reketarenje ne pristajem – rekao je Zrilić.
Fotomontaža je prošle zime osvanula na stranicama jednog lokalnog portala te je podigla puno bure i prašine. I iako nije “trajala” dugo, danima je bila glavna tema zadarske Kalelarge.
Osim Zdenka Zrilića koji je svoju najavu tužbe doista proveo i u djelo, tada su tužbe za klevetu te povredu ugleda i časti najavili još neki od “apostola” na Šestanovoj fotomontaži.