Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar će se opet “kupati u cvijeću”

09.03.2017. 23:00
Zadar će se opet “kupati u cvijeću”


Tvrtka Nasadi otvorila je prijave za 3. Vrtnu izložbu cvijeća “Cvijet Zadra” / “Flower of Zadar” – Garden Flower Show, koja će se održati na Obali kralja Petra Krešimira IV. u vremenu od 20. do 23. travnja 2017. godine. Svi izlagači mogu se prijaviti putem službene Prijavnice, dostupne na stranicama Nasada, u kojoj su navedeni i svi uvjeti izlaganja.
Cvijet Zadra” i “Flower of Zadar” Garden Flower Show ponovo će okupiti sve hortikulturne znalce, ljubitelje cvijeća i vrtne umjetnosti na jednom mjestu, na Obali kralja Petra Krešimira IV. Uspjehu održane manifestacije svjedoči i Posebno priznanje koje je manifestaciji dodijeljeno u akciji “Nasmiješeno sunce”, za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone u 2016. godini.
Četverodnevni program izložbe započet će sad već tradicionalnim svečanim otvorenjem na Forumu, a osim cvjetne promenade duž zadarske rive, program će obogatiti zvuci dalmatinske pjesme, brojne dječje radionice i predstave za djecu, te stručna predavanja za sve zainteresirane građane.
“Cvijet Zadra” je izložba koja je karakteristična po tome što cvjetne kreacije ostaju u gredicama cijelu turističku sezonu, a interes su iskazale i hotelske kuće koje su se predstavile na samom otvaranju izložbe.
Obala kralja Petra Krešimira IV., kao glavno zadarsko šetalište, pokazala se pravim mjestom za ovakvu manifestaciju, a 22 ovalne gredice veličine od 30 – 120 m2 , biti će i na trećoj izložbi cvijeća prepuštene slobodnom izričaju izlagača, koje će se i ove godine biti nagrađene u nekoliko kategorija. Prodajni dio izložbe biti će organiziran na šljunčanom dijelu Obale kralja Petra Krešimira IV., gdje će tvrtke i privatni proizvođači predstaviti svoje sezonske sadnice.
Podsjetimo, od prošle godine Cvijet Zadra ima natjecateljski karakter. Žiri u sastavu Dobrile Kraljić, Benka Kulonje i Daniela Segarića lani je prvu nagradu za kreativni cvjetni izraz dodijelio Zagrebačkom holdingu, podružnici Zrinjevac. Druga nagrada pripala je Kalegri hortikulturi iz Zagreba, a treća Flori Vtc iz Virovitice. Plaketu za najromantičniju cvjetnu gredicu dobila je tvrtka Kiviko iz Zadra. Nagrada za spoj mora i cvijeća pripala je tvrtki Parkovi d.d. iz Varaždina. Nagradu Turističke zajednice grada Zadra dobila je tvrtka Zelenilo d.o.o. iz Šibenika, nagrada za suvremeno opremanje prostora pripala je Parkovima i Nasadima d.d. iz Splita, a posebnu nagradu prošle je godine dobila i zadarska tvrtka Nasadi za cvjetnu instalaciju, morska simfonija, postavljenu na rivi.