Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrani preko Grmoščice traže finale

Autor: Viktor Bogut

09.04.2010. 22:00
Zadrani preko Grmoščice traže finale

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zagreb je danas i sutra domaćin završnice Kupa Hrvatske. Na svojevrsnom Final Fouru će se naći Zadar, Grmoščica, Konikom Osijek i Zaprešić, objektivno četiri najjače momčadi u Hrvatskoj. U prvom dvoboju polufinala danas će se sastati Zaprešić i Konikom Osijek, dok će u 18 sati prolaz u finale Zadar tražiti protiv Grmoščice.
– Zaprešić je nešto jači protivnik od ostalih, dok nama i nije bilo važno hoćemo li dobiti Grmoščicu ili Konikom – kazao je trener Zadra Šime Mijolović, istaknuvši da ne bježi od uloge favorita, ali ta uloga ovaj put nije toliko izražena.
– Smatram da smo blagi favoriti. Jača smo momčad od Grmoščice, no oni ipak igraju kod kuće, tako da sigurno neće biti lagana utakmica. Nastupit ćemo kompletni i vjerujem da ćemo izboriti prolaz u finale. Nadam se da ćemo imati minimalno tri-četiri raspoložena igrača, što bi nam trebalo biti dovoljno za plasman u finale – ističe Mijolović.


 REKORD BOGDANOVIĆA U SPLITU


U Splitu se održava pojedinačno Prvenstvo Dalmacije u kuglanju. Natjecanje je izlučnog karaktera jer će šestorica najuspješnijih izboriti odlazak na pojedinačno Prvenstvo Hrvatske, koje će se održati u Zagrebu. Kuglač Zadra Bogdanović je sa 664 čunja oborio rekord kuglane. Preostali županijski kuglači su bili znatno slabiji nakon prvog dana prvenstva.
Učinak Zadrana: Bogdanović 664, Marinović 602, Milanović 588, Ikić (Liburnija) 586, Vidak 583, Baljak 568, Ukalović 566 oborenih čunjeva. Do kraja prvenstva je preostalo još jedno bacanje. (P. R.)