Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sindikalci među prvim zatonskim gostima

09.04.2011. 22:00
Sindikalci među prvim zatonskim gostima


Po podacima s kojima raspolažemo, booking na domaćem i inozemnom tržištu ide normalno kao što je to otprilike bilo 2008. godine. Budući da smo se više nego dobro etablirali na našem tradicionalnom zapadnoeuropskom tržištu te na području Rusije, Ukrajine i Češke i još nekih drugih zemalja, držimo da ćemo od sredine lipnja do sredine rujna biti sto posto popunjeni, govori Bobić
Ovih su dana svi u Turističkom naselju Zaton angažirani na brojnim raznim poslovima, kako bi ovaj turistički dragulj u što ljepšem svijetlu dočekao ovogodišnju turističku sezonu.
Sve mora biti gotovo do 1. svibnja, kada je inače već po tradiciji najavljeno službeno otvaranje. Prvi koje će udomiti 3. svibnja Zaton Holiday Resort ove će godine biti djelatnici Tehnoloških fakulteta iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Nakon njihova odlaska doći će na tradicionalne Športske susrete sindikata oko 250 hrvatskih državnih službenika i namještenika.
Kad se govori o Zaton Holiday Resortu, za prihvat gostiju ima na raspolaganju 593 apartmana s 2.300 postelja i to njih 118 sa četiri te 475 sa tri zvjezdice. Kamp kao okosnica poslovanja raspolaže sa 1.500 parcela s prosječnom površinom od oko 100 metara četvornih po parceli s najsuvremenijim sadržajima i priključcima. Ukupno se u kamp može u optimalnim uvjetima smjestiti 5.500 gostiju. Ove godine u kampu će turistima biti na raspolaganju 250 mobilnih kuća pojedinačne veličine po 32 metra četvorna, prostora za četiri do pet osoba. Sve su spojene na potrebne priključke, a ujedno su i klimatizirane.
Dakle, TN Zaton može u optimalnim uvjetima dnevno ugostiti 7.500 do 8.000 gostiju. Lanjske recesijske godine u apartmanima je evidentirano ukupno 28.928 gostiju s ostvarenih 222.000 turističkih noćenja, a ta se brojka u kampu kretala u visini od 41.107 gostiju s ostvarenih 400.000 noćenja. Osamdeset posto gostiju u TN Zaton na ljetovanje je pristiglo iz zapadnoeuropskih zemalja i to najviše iz Njemačke, potom Danske, Nizozemske, Italije i Austrije… Sve više je i gostiju iz Rusije, koji su se pokazali velikim zaljubljenicima u Hrvatsku te velikim potrošačima. Booking je išao lani dosta teško i sporo i jednostavno se moralo “čupati” svakog gosta. Unatoč svemu u Zaton Holiday Resortu ne kriju zadovoljstvo postignutim, kao i najavama za ovu godinu.
– Po podacima s kojima raspolažemo, booking na domaćem i inozemnom tržištu ide normalno kao što je to otprilike bilo 2008. godine. Budući da smo se više nego dobro etablirali na našem tradicionalnom zapadnoeuropskom tržištu te na području Rusije, Ukrajine i Češke i još nekih drugih zemalja, držimo da ćemo od sredine lipnja do sredine rujna biti sto posto popunjeni. Nadamo se povećanju od oko 5 posto u odnosu na prošlu 2010. godinu, govori voditelj prodaje i marketinga TN Zaton Ivo Bobić, dodajući da su odlukom uprave vlasnika TN Zaton zadarskog Turisthotela i njegova direktora Frane Skoblara i ove godine uložena određena financijska sredstva u poboljšanje kvalitete ljetovanja u naselju.
– Osim što su se uredili i obnovili apartmani na pola puta od njih do glavne recepcije privode se kraju poslovi uređenja novog parka. Ove smo godine posebnu pozornost posvetili hortikulturnom uređenju sa sadnjom manjih grmova, cvijeća i ostalog zelenila u kampu jer jednostavno kamperi žele imati pored sebe što više zelenila. Od ulaska u kamp do centra grade se novi nogostupi i javna rasvjeta, dotjeruju se sportski sadržaji i pješačke staze. Plaža se standardno uređuje uz čišćenje i nasipanje novih količina čistog morskog pijeska. Instaliraju se novi sadržaji za najmlađe goste, ljuljačke, tobogani… Ovdje je more plitko i toplo, pješačka zona je velika i djeca se njome mogu bez problema kretati. Za njihovu sigurnost, dok se roditelji kupaju ili odmaraju, brine zaštitarska služba i morski spasioci. Aktivnosti vezane uz animaciju, u kojoj sve više sudjeluje naših gostiju, također će ovog ljeta biti obogaćene novim sadržajima.
– Pored svega navedenoga, od većih zahvata u planu nam je podignuti najsuvremeniji aquapark na obali Jadrana i to s različitim sadržajima, rijekama, vodopadima, toboganima i ostalim pratećim sadržajima. Time će se povećati ionako bogata i raznovrsna turistička ponuda cjelokupnog TN Zaton. Objekt o kome je riječ niknut će u sjevernom dijelu naselja, gdje također u skorašnjoj budućnosti planiramo graditi nove smještajne kapacitete za približno deset tisuća gostiju, ističe Bobić.
O tome kako surađuju s upravom Grada Nina i gradonačelnikom Emilom Ćurkom te dvjema turističkim zajednicama, onom u Ninu i Zatonu, Bobić navodi da je suradnja u zadnje vrijeme na visokoj razini.
– Naši predstavnici u suglasju sa zakonom participiraju u tijelima jedne i druge turističke zajednice. Zajedno potpomažemo i odrađujemo zajedničke projekte. Podmirujemo sve svoje obveze koji se tiču boravišne pristojbe, komunalne naknade, poreza i ostalih davanja. Naša je želja da se dobri i prijateljski odnosi s Ninom i Zatonom i nadalje ovako njeguju, zaključio je Bobić.