Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sve se više pljačkaju trgovine i sve češće se krade zlato!

09.04.2012. 22:00
Sve se više pljačkaju trgovine i sve češće se krade zlato!


Najžešća pljačka dogodila se u mjestu Vrsi. Dvojica maskiranih bandita su uz prijetnju pištoljem prodavačici uspjeli ukrasti nekoliko tisuća kuna. Šokirana žena odmah je o pljački obavijestila policiju koja sada pokušava ući u trag naoružanim razbojnicima


Duži dani, toplije vrijeme, a u zapisniku PU zadarske iz dana u dan “popis” provala i krađa, također, sve “deblji”…
Najžešća pljačka dogodila se u petak pred samo zatvaranje trgovine mješovitom robom oko 19.50 sati u Ulici Škalj u mjestu Vrsi. Dvojica maskiranih bandita su uz prijetnju pištoljem 30-godišnjoj prodavačici uspjeli ukrasti nekoliko tisuća kuna. Šokirana žena odmah je o pljački obavijestila policiju koja sada pokušava ući u trag naoružanim razbojnicima. Zlatni lančić i čak četiri para “patika” poznatih sportskih marki nestali su iz obiteljske kuće 45-godišnjeg Zadranina u Ulici Jure Kastriotića Skenderbega. Neznanac je provalio u kuću, ukrao ono što je munjevitom brzinom uspio i “dao petama vjetra”. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Zlatnina i nešto novca ukradeni su i 51-godišnjakinji iz obiteljske kuće u mjestu Murvica Gornja, nadomak Zadru. Riječ je desetak tisuća kuna štete.
Policajci iz Biograda uspjeli su, nakon okončane kriminalističke obrade, otkriti tko je iz auta 35-godišnjeg Austrijanca ukrao fotoaparat “panasonic”, laptop “media akoya”, mobitel “LG”, mobitel “HTC” i mobitel “samsung”. Riječ je 50-godišnjakinji iz okolice koja je, sigurna da ju nitko ne vidi, provalila u automobil austrijskog gosta koji je bio parkiran u Ribarskoj ulici u Biogradu i uzela sve vrijedno što joj je “palo pod ruku”. Protiv nje je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu u Zadru. A, pod okriljem noći s petka na subotu u mjestu Petrčane provaljeno je u trgovinu mješovite robe. Lopov je odnio cigarete, suhomesnate proizvode i novac. Šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Iste noći, ali na predjelu Pudarice u Zadru, nepoznati je počinitelj provalio u štalu odakle je uspio odnijeti dva janjca u vlasništvu 36-godišnjaka.
Još se točno ne zna koliko je boca pića nestalo kada je drski neznanac provalio u hladnjak u sklopu kioska u nedjelju ranom zorom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Zadru. Šteta će se zbog toga naknadno utvrditi, a lopov se traži. Dva para sunčanih naočala poznatih modnih marki i dvije košulje u sveukupnoj vrijednosti od nekoliko tisuća kuna nestali su iz dvorišta obiteljske kuće 47-godišnjeg Zadranina na adresi Ravske ulice u Zadru, a u nedjelju poslijepodne u mjestu Sali na Dugom otoku ukraden je mobitel 21-godišnjakinji. Mobitel je bio vrijedan nekoliko tisuća kuna.