Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zlatko Marasović novi ravnatelj NP Paklenica

09.04.2012. 22:00
Zlatko Marasović novi ravnatelj NP Paklenica


Zlatko Marasović, 35-godišnji diplomirani inženjer šumarstva iz Starigrada, novi je ravnatelj, odnosno v.d. ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Paklenica. Na čelnom mjestu najorganiziranijeg nacionalnog parka u Republici Hrvatskoj, prema podacima iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, zamijenio je dosadašnju ravnateljicu Josipu Marasović.
Nakon što je smijenjeno Upravno vijeće smijenjena je i ravnateljica. Javni natječaj za imenovanje ravnatelja JU NP Paklenica u nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH ministrice Mirele Holy, na koji je pristiglo je čak 14 molbi, među njima i aktualne ravnateljice Josipe Marasović, proteklog tjedna je poništen. Za v.d. ravnatelja postavljen je Zlatko Marasović, član SDP-a od siječnja mjeseca ove godine.
–  U  Nacionalnom parku sam zaposlen od 2003. godine. Izabran sam na dužnost v.d. ravnatelja koja kao takva može potrajati maksimalno godinu dana. U tom razdoblju će se i osnovati Nacionalna parkovna agencija s kojom će se sasvim promijeniti dosadašnji način upravljanja nacionalnim parkovima, rekao je Zlatko Marasović.
–  Dužnost ravnateljice mi je završila 7. travnja. Vraćena sam na mjesto koje sam obnašala i prije sedam godina, na mjesto voditeljice Službe općih i zajedničkih poslova, kratko je rekla Josipa Marasović koja je ravnateljicom bila od mjeseca travnja 2005. godine.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA