Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Titulu smo dobili, sada ćemo je opravdati!

09.04.2016. 22:00
Titulu  smo  dobili,  sada  ćemo  je  opravdati!


Prestižno turističko priznanje “European Best Destination” direktor istoimenog belgijskog internetskog portala Maximilien Lejeune uručio je gradonačelniku Zadra Božidaru Kalmeti
Na zadarskom središnjem trgu u nedjelju oko podneva zavijorila je zastava s logom najbolje turističke destinacije u Europi u 2016.  godini. Prestižnu turističku plaketu “European Best Destination” direktor istoimenog belgijskog internetskog portala Maximilien Lejeune  uručio je gradonačelniku Zadra Božidaru Kalmeti koji se potom svim Zadrankama i Zadranima, ali i ostalim zaljubljenicima u naš grad, zahvalio  što su svojim glasom pridonijeli da upravo Zadar prikupi najviše glasova.
– Ovo je ogromno priznanje i pobjeda Zadra. Zahvaljujem svima koji  misle da Zadar doista zaslužuje ovu nagradu, europskom auditoriju koji  je  s velikim brojem glasova Zadar proglasio pobjednikom i to u konkurenciji s  europskim metropolama kao što su Milano, Madrid, Rim… Prije  svega, na ovoj nagradi želim zahvaliti svim Zadrankama i Zadranima, jer  grad čine ljudi, oni koji već godinama s ljubavlju žive i rade u ovom gradu i čine da ovaj grad bude to što jest, s jedne strane njegujući kulturnu  baštinu i tradiciju, a s druge gradeći nešto novo, istaknuo je gradonačelnik Zadra.
Opravdati titulu
 Pred nama je, dodao je Kalmeta, sada prvi zadatak da već ove godine  opravdamo dobivenu titulu kako bi naš grad i u budućnosti bio jedno od  najpoželjnijih europskih odredišta kada je u pitanju turizam.
– A mi to možemo! Zadar to može! Ova nagrada je veliko priznanje i  ono uvijek rezultira povećanjem broja dolazaka turista u odredišta koja  na ovakav način budu izabrana i promovirana, naglasio je Kalmeta ističući kako su za nagradu, osim onih koji su glasali, svakako zaslužni i svi  oni koji se u Zadru bave turizmom na bilo koji način.
– Želim da svi oni koji dođu u Zadar kažu: ‘Da, Zadar je zaista zaslužio  ovu titulu’, a to ovisi o svima nama koji volimo, živimo i brinemo o ovom  gradu kako bi on bio ono što zaslužuje – primamljiva europska turistička  destinacija, zaključio je gradonačelnik Zadra.
– Čestitam gradu Zadru i ljudima koji ga vode, njegovim stanovnicima,  svima onima koji su dali svoj glas da dobije ovu nagradu, turističkim djelatnicima i svima onima koji imaju viziju Zadra kao turističke destinacije. Hrvatska je mala zemlja, ali zemlja velikih priča i uspjeha. Zadar to  potvrđuje dobitkom ove prestižne nagrade, a ujedno i potvrđuje da ljudi  koji žive u Zadru znaju živjeti turizam. Siguran sam da će u budućnosti  ovo biti poticaj, iako je Zadar već sada poznata turistička destinacija.  Ovakva nagrada Hrvatsku svrstava i pozicionira kao poželjnu i traženu  turističku destinaciju, kazao je u ime Turističke zajednice Hrvatske Ratimir Ivičić poželjevši Zadranima, ali i svima ostalima, uspješnu nadolazeću sezonu.
Spektakularni uvod u sezonu
U ime Antona Klimana, ministra turizma, na prestižnoj nagradi Zadranima je čestitao njegov zamjenik Robert Pauletić ističući kako mu je  čast nazočiti događaju koji će biti upisan zlatnim slovima u turističku  povijest Zadra.
 Kako Zadar doživljavaju nove, mlade generacije, Pauletić je slikovito  opisao dojmom njegove trogodišnje kćeri koja mu je na Morskim orguljama oduševljeno rekla: “Tata, ovo je čarolija! Kamen pjeva.”
Svečanost dodjele nagrade “European Best Destination” za koju su iz  Turističke zajednice grada Zadra kazali da je nikada spektakularniji uvod  u turističku sezonu popraćena je kulturno-zabavnim programom u kojem su sudjelovale zadarske mažoretkinje, Gradska limena glazba Zadar,  folklorna skupina KUD “Zadarski tanac”, klapa Kaleta i bend “Neprijatelji”. Zastavu su s tornja Gradske straže spustili članovi Gorske službe  spašavanja koji se brinu kako bi svi posjetitelji Zadra na svojim izletima  uvijek sigurno pronašli put kući.