Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uspješan prvi čin

09.04.2016. 22:00
Uspješan prvi čin


Nakon lagane pobjede protiv Međimurja, pred Jazinama je novi domaći dvoboj. U srijedu u 20.30 sati na Višnjiku gostuje Borovo, koje je u prvom kolu bilo slobodno
Košarkaši Jazina pobjedom su počeli kvalifikacije za A-1 ligu. Jučer su u dvorani 3 ŠC Višnjik s 85:64 svladali sastav Međimurja i sada mirno mogu čekati nastavak natjecanja. Gosti iz Čakovca su bili preslabi da se odupru zadarskom sastavu, koji su pred početak ove lige pojačali Milan Žiak, Denis Vrsaljko i Ivan Mimica pa su “žuti” složili respektabilnu momčad, koja ima veliku šansu izboriti A-1 ligu. Ipak, kao što se moglo i očekivati, Jazine u ovom trenutku imaju problem s (ne)uigranosti jer nije jednostavno u samo nekoliko dana uklopiti tri nova igrača, koja bi trebala biti nositelji igre u ovim kvalifikacijama.
– I mnogo jačim momčadima od nas teško bi bilo uklopiti tri nova igrača u tjedan dana. Radi toga smo na ovoj utakmici i radili dosta grešaka – rekao je Josip Plantak, trener Jazina.
Zadarski sastav u prvoj četvrtini imao je najviše problema u obrambenom dijelu. Gosti su uspjeli u prvih deset minuta zabiti 19 koševa i održati kakav-takav egal. S druge strane, Jazine su raspoložene u napadačkom segmentu s kojim uspijevaju sakriti određene rupe u obrani te su nakon prvog dijela imali +11. No, u drugom dijelu Plantakova momčad pojačava obranu i nastavlja s dobrim napadačkim igrama, pa prednost raste iz minute u minutu i u konačnici se zaustavlja na +21. U uvjerljivoj pobjedi izdvaja se prilično loš postotak šuta, pogotovo za tri poena (4-33), no unatoč tome Zadrani su vrlo lako dolazili do situacija za lagane poene.
– Kada uzmemo u obzir činjenicu da su nam dva najbolja šutera Mimica i Mrva kombinirano za tri poena gađali 2-15, a mi smo svejedno zabili 85 poena, onda je vidljivo da imamo dosta rezerve u napadu. Problem nam je predstavljala obrana, pogotovo u prvom dijelu. Neuigranost je došla izražaja i u narednom periodu morat ćemo dodatno poraditi na tom segmentu – podvukao je Plantak.
Najučinkovitiji u redovima zadarskog sastava bili su Denis Vrsaljko sa 15 koševa i 12 skokova te Jurica Dražović koji je također imao 15 koševa, a tome je dodao 11 skokova. Osim njih dvoznamenkasti su bili još i Mate Mrva (12 koševa, sedam skokova, pet asistencija), Tomislav Dražović (12 koševa) i Milan Žiak (11 koševa). Ivan Mimica je postigao sedam koševa. Kod gostiju Danijel Krajačić je zabio 22 koša.
Nakon lagane pobjede protiv Međimurja, pred Jazinama je novi domaći dvoboj. U srijedu u 20.30 sati na Višnjiku gostuje Borovo, koje je u prvom kolu bilo slobodno.