Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Biogradski župnik blagoslovio bajkere

09.04.2017. 22:00
Biogradski župnik blagoslovio bajkere


Veličanstvena slika u Biogradu na Moru mogla se vidjeti jučer poslijepodne na Cvjetnicu. Preko 300 motorista sudjelovalo je u defileu od kampa sv. Dominik iznad Jadranske magistrale, biogradskom rivom uokolo Poluotoka do crkvice sv. Roka u središnjem gradskom parku.
– Članovi MK Duhovi i mnoštvo okupljenih motorista-bajkera uputilo je svemogućem Bogu molitvu da ih sve blagoslovi i čuva na njihovom putu, kazao je Ante Rakić, predsjednik Moto kluba Duhovi Biograd na Moru.
Naime, motoristička sezona je počela s dolaskom lijepoga vremena, a kako bi svi oni koji se zateknu u prometu bili sigurni, nužan je povećan oprez, ali i “pomoć odozgora”.
– Uoči službenog početka sezone vožnje na dva kotača, Moto klub Duhovi organizira blagoslov motora, motorista, suvozača i svih sudionika u prometu, koji treću godinu za redom organizira ovaj jedinstveni blagoslov na cijelom Jadranu, govori Rakić.
Župnik don Ivica Mustać domaćim i lako shvatljivim jezikom govorio je o Velikom tjednu, spomenu na posljednje dane Isusova života, njegovu muku i smrt, kao osnovi kršćanstva.
– Budimo uz Boga, priklonimo svoje srce na križ, recimo Bogu sve ono što nas muči, pati i promišljajmo o svome životu i o tajni Isusove ljubavi, poručio je biogradski župnik.
Potom je zazvao Božji blagoslov na sve motoriste te je nakon molitve vjernika i molitve Oca našega blagoslovio i poškropio svetom vodom mnogobrojne motocikle, motoriste i njihove članove obitelji.