Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kadetkinje Zadra viceprvakinje Hrvatske

09.04.2017. 22:00
Kadetkinje Zadra viceprvakinje Hrvatske


Kadetkinje Zadra viceprvakinje su Hrvatske. Nakon velike borbe u finalu protiv favorizirane Trešnjevke, košarkašice trenerice Josipe Sesar ipak su “popustile” u posljednjoj četvrtini, koju su Zagrepčanke uvjerljivo dobile i osvojile titulu prvakinja Hrvatske. Konačnih 71:58 ne oslikava pravo stanje na terenu, jer su mlade Zadranke gotovo tri četvrtine kontrolirale utakmicu, ali i rezultat.
Ipak, Trešnjevka, koju vodi zadarski trener Šime Vidaković, na kraju je dokazala svoju kvalitetu i zašto se tu ekipu smatralo najvećim favoritom. Zadranke su već nakon dvije minute vodile s 8:2 i pokazale da u ovom finalu neće biti lagan zalogaj. Ipak, igračice Trešnjevke do kraja četvrtine vraćaju se u utakmicu, a nakon prvih deset minuta imaju i +4. No, Zadar drugu četvrtinu otvara s 11:0 i vodstvo drži sve do poluvremena. Cijelu treću četvrtinu igra se koš na koš, a niti jedna ekipe ne uspjeva napraviti veću razliku.
Zagrepčanke prelamaju utakmicu već na početku treće četvrtine, kada pogađaju nekoliko teških šuteva, a s druge strane Zadranke ulaze u probleme s osobnim pogreškama glavnih igračica. Kada šest minuta prije kraja Trešnjevka dolazi na +10, utakmica je više-manje riješena, jer Zadranke više ne pronalaze načina utakmicu vrate u egal. Nika Jelenković s 18 koševa bila je najučinkovitija igračica Zadra. Anđela Oštrić i Ana Mandić dodale su 14.
Zagrebačka ekipa je dobila ovo finale prije svega zbog dominacije u reketu. Trešnjevka je imala 55 skokova nasuprot Zadrovih 37, a čak 27 je bilo napadačkih. U svim ostalim kategorijama Zadranke su bile ili jednake ili bolje, ali kada se dogodi značajan visinki deficit, jako je teško dobiti utakmicu. U svakom slučaju ova generacija je prošle sezone osvojila broncu, a ove srebro, a osim toga dio igračica su već odigrale značajnu ulogu i u A-1 ligi, tako da ŽKK Zadar ima sve preduvjete za vedru budućnost. Samo je s ovim djevojkama potrebno mnogo strpljenja i još više rada.
ZADAR- TREŠNJEVKA 58:71
(14:18, 19:13, 18:21, 7:19)
ZADAR: Budija, Jelenković 18, Žugić, Prenđa, Đaković, Oštrić 14, Gardijan 12, Svorcina, Mandić 14, Jadrijev, Domijan, Kanjer. Trenerica: Josipa Sesar.
TREŠNJEVKA: Konjević, Žaja, Bilić 8, Šljaković, Marić 2, Muhl 19, jurič 7, Zadro 11, Perić 2, Savić 1, Ostojić 19, Muhl 2. Trener: Šime Vidaković.