Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Motiviranost Biograjaca zaslužna za preokret protiv Zadrana

09.04.2017. 22:00
Motiviranost Biograjaca zaslužna za preokret protiv Zadrana


Primorac je posve zasluženo osvojio tri vrlo važna boda u dvoboju sa Zadrom. Očito je motiv odigrao svoje, Biograjcima su bodovi trebali više i dali su svoj maksimum da ih i osvoje. Mnogi koji su bili na subotnjoj utakmici u kraljevskom gradu kazat će da je Zadar bio dominantnija momčad, da je stvorio više prilika i da je s tog aspekta trebao osvojiti tri boda. Ali, tko je momčadi sa Stanova branio realizirati svoje prilike i pobijediti. Ili ne raditi gluposti i propuste u obrani i iz tih situacija primiti golove. Zadar je imao komotnu situaciju, vodstvo od 10. minute kada je mrežu domaćina rasparao Vlatko Blažević. Međutim, u drugom poluvremenu je konce igre polako preuzimao Primorac i to na kraju u furioznoj završnici realizirao golovima Ješe i Bajića, najprije u 80., a onda u 85. minuti. Istina, suđenje je bilo pomalo domaćinsko, ali Zadar u tome nikako ne smije tražiti alibi za poraz u kraljevskom gradu.
– Utakmica je bila prava, natjecateljska s puno živosti. Vjerujem da su gledatelji koji su ovaj dvoboj gledali s tribina zadovoljni napustili naš stadion. Bilo je puno prilika s obje strane, a mi smo na kraju uspjeli preokrenuti vodstvo Zadra i osvojiti sva tri boda. Moramo biti iskreni i reći da je Zadar dominirao, uostalom mišljenja sam da je momčad sa Stanova najbolja u ovoj Trećoj HNL, bolja i od Hajduka II. U prvom poluvremenu nismo bili pravi, ali smo se u svlačionici dogovorili da ćemo promijeniti neke stvari u nastavku. Natjerali smo Zadrane da što više izbijaju loptu, nismo im dali igrati i to se na kraju pokazalo kao pun pogodak. U samoj završnici utakmice smo s dva pogotka preokrenuli rezultat i osvojili vrlo važna tri boda – kazao je po završetku dvoboja na igralištu Kazimir i Silvestar Željko Malčić, napadač momčadi Primorca.
S druge strane njegov kolega u momčadi Zadra Ivan Tokić nije imao razloga za zadovoljstvo.
– Dobro smo ušli u utakmicu i djelovali moćno, puno bolje od naših suparnika. Pored tog gola Blaževića imali smo još nekoliko šansi iz kojih nismo zabili. Drugo poluvrijeme smo nastavili u istom ritmu. Nastavak smo otvorili opet odličnom šansom kojom smo mogli otići na 2:0. Blažević i Gagula su bili u odličnoj poziciji, ali gol nismo dali. Na kraju nakon malo sudačkog navlačenja, koje je bilo domaćinsko, izborili su prekide nakon kojih su dali oba gola. Ostaje žal zbog propuštenih prilika, razočarani smo zbog toga jer smo golove primili iz naših individualnih pogrešaka. Ovo nam se dešava po tko zna koji put i to jednostavno moramo riješiti što prije. Moramo se okrenuti prema naprijed, već nas u srijedu očekuje dvoboj s Junakom za koji se nadam da ćemo riješiti u našu korist – istaknuo je Tokić.