Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ugodna večer s gostima iz Šibenika

09.04.2017. 22:00
Ugodna večer s gostima iz Šibenika


U sklopu pjesničkih Večeri poezije u Q baru, zadarska udruga književnih stvaralaca „Riječi iznad svega” ugostila je ovoga četvrtka drage goste iz Šibenika tj. pjesnikinju i glazbenicu Gojku Skorić-Pelajić i klasičnog gitarista Filipa Ljubičića, te im tako uzvratila gostoprimstvo koje su im Šibenčani pružili prošlog ljeta na tvrđavi „Baroni”.
Spomenuti dvojac je maestralno izveo nekoliko glazbenih brojeva u kojima je Gojka pokazala da, osim što je vrsna pjesnikinja, također vlada i svojom mandolinom, kao solo instrumentom. Ljubičić je, pak, oduševio prisutne s nekoliko klasičnih gitarskih kompozicija.
Osim njih, kao „domaća” gošća nastupila je Emilija Mijatović koja je, nakon nedavne samostalne književne večeri u ateljeu Benini, još jednom pokazala trajnu vrijednost pjesama iz svoje druge pjesničke zbirke „Ja stvarna”, koje je ove večeri evocirala.
Kao što je to već običaj na književnim večerima „Emilija i gosti”, događanje je privedeno kraju nastupima pjesnika udruge „Riječi iznad svega”, koji su predstavili svoje starije i novije uratke nastavljajući tako tradiciju druženja kroz tekuću sezonu.