Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Svi ujedinjeni u podršci Brunu

Autor: Irena Jurjević

09.05.2009. 22:00
Svi ujedinjeni u podršci Brunu

Foto: Zvonko KUCELIN



Kako bi se 14-godišnjem Brunu Dragiću, dječaku kojeg je bolest prije četiri godine prikovala za invalidska kolica, omogućio što lakši prelazak stubama, u petak navečer ujedinili su se učenici i profesori gimnazije Franje Petrića, i to u sklopu humanitarnog koncerta održanog u HKK Zadar.
Uz sadašnje, ali i nekadašnje učenike i profesore škole na koncertu su kao gosti nastupili zadarski pjevači Amanda Stošić i Mladen Lokin, te ženska klapa „Anima maris”. Također, program je nadopunjavan i više nego zanimljivim projekcijama o samim učenicima koji su nastupali, pa je tako publika u potpuno ispunjenom kazalištu mogla saznati doista svašta. Tko je lijen, tko kasni, što slušaju pa nadalje.
Uz izvrsne izvedbe brojnih obrada, poput “House of the rising sun” ili pak “Jednom kad noć”, a za koje su poneki bivši učenici samo za ovu priliku doputovali u Zadar, pa tako i iz Trsta gdje studiraju, za kraj je ostavljena zajednička izvedba zbora profesora i učenika koji su izveli “Ružu crvenu”.
Sav prihod od ulaznica na koncert koje su iznosile 30 kuna bit će uručen Brunu Dragiću i njegovoj majci kako bi što prije uspjeli doći do “scalamobila”, naprave koja olakšava transport invalidskih kolica preko stepenica, a koja bi im uvelike olakšala život. Naime, kako je njegovoj majci Ireni sve teže nositi Bruna preko zapreke od trideset stuba koliko ih dijeli do njihova stana, njihov problem svakim danom postaje sve težim.
Dodajmo i to kako je prihod s prvog humanitarnog koncerta Gimnazije Franje Petrića otišao Zakladi Ane Rukavine, dok je drugi organiziran za pomoć Roku Krešanu, dječaku kojem je dijagnosticirana retinopatija, bolest koja je jedan od najčešćih uzroka sljepoće kod male djece.