Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Postavljanje novog asfaltnog sloja

Autor: Branko Božić

09.05.2010. 22:00
Postavljanje novog asfaltnog sloja


Vjerujemo kako ćemo sve planom predviđene radnje na cesti Zadar-Ražanac obaviti uredno i kvalitetno i to najkasnije do 15. lipnja, kazao je Mile Fabija
Budući da je uslijed dugotrajnih i obilnih zimskih kiša te snijega i leda došlo do značajnih oštećenja kolnika na županijskoj cesti Ž 6007 Ražanac-Zadar, dugoj 22,8 kilometara, općinska uprava u Ražancu je u nekoliko navrata do sada na adresu Županijske uprave za ceste Zadarske županije, slala zahtjev da se krene u poslove obnove i sanacije ove iznimno frekventne županijske prometnice. Na teško stanje kolnika, također, je na pretposljednjoj sjednici Općinskog vijeća kolege vijećnike i općinske strukture upozorio oporbeni vijećnik Jure Kožul, ujedno postavivši pitanje zašto se konačno nešto ne poduzme po tom pitanju.
U povodu navedenog zamolili smo direktora Županijske uprave za ceste u Zadru, institucije u čijoj se inače nadležnosti nalazi ova kao i ostali županijski cestovni pravci, Milu Fabijana, da nam kaže planira li se i kada pristupiti sanaciji kolnika na navedenoj prometnici, kojom se osim vlasnika automobila i vozača iz Ražanca i njegovih općinskih mjesta još koriste stanovnici otoka Paga te pojedinih mjesta s područja grada Nina i općine Poličnik.
– Moji suradnici i ja osobno smo itekako dobro upoznati sa stanjem na cesti Ražanac-Zadar, a uostalom kao i na svim ostalim županijskim cestama.
Znate i sami da smo ovih dana doslovce bili angažirani danonoćno na obnovi zadarskih gradskih prometnica i to s namjerom da Zadar što spremnije dočeka sudionike Susreta hrvatske katoličke mladeži. Ako nas vrijeme posluži, tijekom narednog tjedna krenut ćemo s poslovima na cesti prema Ražancu. Na mjesta na kojima je najviše oštećen kolnik, a po našoj procjeni riječ je oko dva kilometra, postavit ćemo u sklopu projekta tekućeg održavanja tzv. asfaltni habajući sloj koji daje dodatnu sigurnost prilikom vožnje. Ostale dionice sanirat ćemo na uobičajen način, kako to radimo već godinama, kaže Fabijan te dodaje.
– Nakon provedenog javnog natječaja za najpovoljnijeg izvođača izabrana je tvrtka Asfaltne ceste Split. Vjerujemo kako ćemo sve planom predviđene radnje na cesti Zadar-Ražanac obaviti uredno i kvalitetno i to najdalje do 15. lipnja, to jest do početka ovogodišnje turističke sezone, zaključio je Mile Fabijan.