Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Trebat će malo čudo i velika sreća

09.05.2011. 22:00
Trebat će malo čudo i velika sreća


Ne uspije li pak Zadar uloviti posljednju kompoziciju, razloge za jednu od lošijih sezona ne treba tražiti u nes(p)retnoj završnici prvenstva, već u katastrofalnom jesenskom učinku


Teže od očekivanog rukometaši Zadra u subotu su ostvarili prvi od dva golemim imperativom označena cilja; u pretposljednjem kolu svladali su Prelog i uzeli bodove koji im ostavljaju nadu da ovog vikenda u Županji mogu osigurati ostanak u prvoligaškom društvu. Za ostvarenje ovosezonskih ambicija sastavu iz Mocira tako će trebati još jedna pobjeda, uz uvjet da Mladi rudar istovremeno doživi neuspjeh u Senju, a Hrvatski dragovoljac na gostovanju kod Crikvenice uzme maksimalno bod. Bilo kakav drugačiji rasplet Zadrane dogodine vodi na drugoligaški jug.
No, da bi izbjegli jednu od tri posljednje pozicije na ljestvici, odnosno društvo već odavno posrnulog Preloga, Zadranima će se u posljednjem kolu morati mnogo toga poklopiti. Za razliku od Labinjana, momčad Romana Perinovića ne ovisi sama o sebi, a ishodi utakmica 25. kola uvelike su joj otežali ionako teško ostvarivu misiju.
Naime, Zadrani su nakon apsolviranog subotnjeg susreta najprije iščekivali vijest iz Osijeka, gdje je Županja tražila remi ili slavlje koje bi značilo da je prije ogleda sa Zadrom riješila svoje dvojbe. Međutim, u slavonskom derbiju pobjedu je odnio domaćin, a Županja došla u poziciju da je, ne svlada li Zadar, novi uspjesi Mladoh rudara i Hrvatskog dragovoljaca guraju u niži rang. Nadalje, na ruku Zadru nije išao ni rezultat iz Slavonskog Broda. Senjani su se porazom od domaćeg sastava pozdravili i s teoretskim šansama za ulazak u elitni razred hrvatskog rukometa, što znači da će ovog vikenda samo odraditi dvoboj s Mladim rudarom. Bodovi im sada ne znače ništa, pa u utakmicu posljednjeg kola ulaze rasterećeni pritiska i praktički bez motiva. Učinak Zadrana na gostovanjima (samo tri boda) također je uteg oko vrata davljenika iz Mocira, dok će im se, sa druge strane, suprotstaviti izuzetno domaćinska momčad. Sve navedeno govori o minimalnim šansama trenutačno pretposljednjeg kluba, no dok se igra ima i nade, makar jalove.
Ne uspije li pak Zadar uloviti posljednju kompoziciju, razloge za jednu od lošijih sezona ne treba tražiti u nes(p)retnoj završnici prvenstva, već u katastrofalnom jesenskom učinku te u činjenici da je ove godine srebrnina rasprodana davno prije posljednjeg kola. Po više nego povoljnoj cijeni odnijeli su je: Ivančica (dvaput), Umag, Županja, Crikvenica…