Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Predovan: Kosor je trebao mene pozvati na odgovornost, a ne raspustiti gradsku organizaciju

09.05.2012. 22:00
Predovan: Kosor je trebao mene pozvati na  odgovornost, a ne raspustiti gradsku organizaciju


Ako treba odradit ćemo izbore za novi gradski odbor, a paralelno ćemo se žaliti statutarnoj komisiji stranke na odluku predsjednika Kosora o raspuštanju – Željko Predovan


Strasti u zadarskom HSLS-u nikako  se ne smiruju. Predsjednik  stranke Darinko Kosor  raspustio je gradsku organizaciju Zadar te imenovao Patriciju Jureško za  povjerenicu. Kosor je time  reagirao na istupe donedavnog predsjednika zadarskog HSLS-a Željka  Predovana, kojima se dotaknuo i samog predsjednika Darinka Kosora, optuživši ga da nije stao iza  njega na nedavnim izborima za predsjednika  županijskog HSLS-a. Kosor je, po medijskim natpisima, čak izrazio nadu  da će i Predovan i Damir  Mišlov, obojica nekadašnjih vođa zadarskog  HNS-a, sami napustiti  stranku, ali su obojica izjavila da ostaju u HSLS-u.
Predovan ne želi napustiti  HSLS
– Nemam namjeru izaći iz  HSLS-a. Ako treba odradit  ćemo izbore za novi gradski  odbor, a paralelno ćemo se  žaliti statutarnoj komisiji  stranke na odluku predsjednika Kosora o raspuštanju.  Po meni, ta odluka nije po  statutu stranke, jer je zbog  izjava u javnosti predsjednik  stranke mogao mene pozvati  na odgovornost, a ne raspustiti gradsku organizaciju,  rekao je Željko Predovan.
No, i on sam shvaća da je u  javnosti ispala ona stara „…  ako ne budem predsjednik,  bit će problema!” Što su zapravo dogovarali Kosor i Predovan? Podsjetimo, Predovan je na posljednjim lokalnim izborima ušao u Gradsko vijeće Zadra sa svojom  nezavisnom listom i to nakon raskida s HNS-om u kojem je dugo godina obavljao  funkciju predsjednika zadarske podružnice. S kapitalom  vijećničkog mandata, Predovan dolazi u zadarski HSLS  koji je tada bio u potpunom  rasulu nakon što je Darinko  Kosor izbacio iz stranke  bivšeg županijskog predsjednika Stanka Zrilića i sve  one koji su ga podržavali. To  se tada činila logična opcija  jer u HSLS-u nije postojala  osoba koja bi se mogla nametnuti članstvu kao lider, a  koja ima kakvu-takvu izbornu verifikaciju. No, kada je  Kosor Predovanu pomagao  da postane predsjednik zadarske organizacije, nije  slutio da je Predovanova  ambicija biti šef županijske  organizacije liberala. Predovan protiv Mate Radovića s  Vira osvaja s jednim glasom  više, prvi krug, ali je morao  ići u drugi jer nije osvojio  natpolovičnu većinu. Njegovi birači, sigurni u njegovu pobjedu, žurili su na  trajekt, pa su u drugom krugu Radovićevi pobijedili tim  više što je Predovan odustao  od kandidature. Iako se  činilo da je tek tada shvatio  da nije omiljen u Zadarskoj  županiji, Predovan je nastavio polemizirati o tome  kako je on zapravo bolja  opcija od Radovića, neizravno spotičući predsjedniku  stranke izdaju.
— cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista