Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najveći “zamašnjak” sezone je krenuo

Autor: Damir Maričić

09.05.2013. 22:00
Najveći “zamašnjak”  sezone je krenuo

Foto: Zvonko KUCELIN



U Zatonu se završava opremanje i okoliš 135 apartmana, najveće pojedinačne investicije u ovdašnji turizam u ovoj godini, a pred (pre)rane blagdane Duhova, dok se 900 državnih službenika pridružuje sadašnjih 500-tinjak gostiju – Sa snažnim Zatonom kreću prave brojke i puna sezona u Zadarskoj županiji
Oko 500 gostiju u Turisthotelovom naselju Zaton upravo dobijaju “pojačanje” sa oko 900 državnih službenika koji ovdje početkom svibnja  imaju svoje tradicionalne sportske susrete, pa će sa 1.500 gostiju Turističko naselje krenuti ka sezoni.
S Ivom Bobićem, voditeljemprodaje TN Zaton  i Marinkom Marinovićem voditeljem autokampa razgovaramo dok oko nas radnici ubrzano  dovršavaju najveću ovogodišnju turističku investiciju na ovom području  – 135 apartmana.Nevoljko gledaju u nebo sa zebnjom sluteći opet kišu.
Novi apartmani sa četiri zvjezdice iznikli nakon rušenja jednakog broja starih (iz 1982. godine) sa tri zvjezdice, moraju biti kompletirani do 18.  svbinja. Taj 18. svibanj je ovogodišnji “Dan D”, jer tada počinju Duhovi u  dijelu zamalja dvotjedni praznici.
– Rani Uskrs i s njima rani Duhovi muka su za turisitčke djelatnike. Kada imate Duhove koji se većim dijelom prebacuju u lipanj onda imate  puno lakši posao s početkom sezone i vrlo dobar start. Kad su u svibnju  privuku manje gostiju i potrebna je puno veća muka oko prodaje i privlačenja gostiju. I nakon toga vam slijedi gotovo cijeli lipanj, ove godine  cijeli (Duhovi završavaju Tijelovom već s krajem svibnja op.a.) a bez  blagdana i praznika. Uz to istočne zemlje ili njemačke pokrajine u kriznim prilikama ne popunjavaju onako dobro kako su nekad taj dio sezone. Mađarsku krizu recimo jako dobro osjetimo u dijelu lipnja i rujnu.  No, što je tu je, ne žalimo se i očekujemo još jednu vrhunsku sezonu, kazuje nam Bobić.
Ovih 135 apartmana bitno su skuplji od starih srušenih. No, gosti ih  traže i puno brže se prodaju!
VIŠE U TISKANOM IZDANJU