Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Za dostojanstvo svih stradalnika Domovinskog rata

Autor: Irena Jurjević

09.05.2013. 22:00
Za dostojanstvo svih stradalnika Domovinskog rata

Foto: Zvonko KUCELIN



Izjednačavanje invalidnine s braniteljima, uvrštavanje Zakona o civilnim stradalnicima u program Vlade i protivljenje uvođenju ćirilice u Vukovaru dio je tematike iznesene na 12. Redovnoj izvještajnoj skupštini Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata održanoj jučer u Domu sindikata.
– Nedopustivo je uvođenje ćirilice u Vukovaru kao i odustajanje od tužbe protiv Srbije za genocid. Vlada Republike Hrvatske u ime obitelji poginulih civila ne može donositi takve odluke. Ona treba štiti svoje žrtve te dati do znanja Srbiji da trebaju isplatiti odštetu Republici Hrvatskoj, obiteljima ubijene djece, obiteljima ubijenih civila, zatočenim, nestalim, silovanim, ranjenoj djeci i osobnim invalidima, kazala je predsjednica udruge Ljubica Krcić, dodajući kako RH isplaćuje odštetu obiteljima poginulih Srba, pitajući se pritom tko će je isplatiti građanima nesrpske nacionalnosti.
– Dugo godina se borimo za dostojanstvo i uvažavanje svih stradalnika Domovinskog rata, rješavanje svih problema s kojima se susrećemo, naša udruge ne odustaje. Odustajanje za nas je odustajanje od Hrvatske, kazala je Krcić.