Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Grad financira 34 pripadnika Prometne jedinice mladeži

09.05.2016. 22:00
Grad financira 34 pripadnika Prometne jedinice mladeži


Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži može se predignuti kod dežurnog službenika na ulazu u zgradu PU. Zahtjevi se zaprimaju do 25. svibnja 2016. godine, a dostavljaju se u PU Zadarsku, Ulica bana Josipa Jelačića 30
Grad Zadar, Upravni odjelaza gradsku samoupravu i opće poslove za 2016. godinu izdvojio je novac za 34 pripadnika Prometne jedinice mladeži. Uvjet za prijem u Prometnu jedinicu mladeži je da kandidat ima prebivalište na području grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane, te otoci koji administrativno pripadaju Gradu Zadru), a ukoliko ostane slobodnih mjesta mjesta se mogu popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području grada Zadra. Zahtjevi se zaprimaju do 25. svibnja 2016. godine, a dostavljaju se u PU Zadarsku, Ulica bana Josipa Jelačića 30.
Pripadnici Prometne jedinice mladeži moraju ispunjavati uvjete propisane prema pravilniku (NN 148/08) o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja te odori i oznakama jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica. Moraju imati navršenih 16 godina života ili više, biti primjereni u učenju, ponašanju i radu, moraju imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuju potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine, a prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, te pripadnici koji su prošli obuku.
Pripadnicima Prometne jedinice mladeži, kada obavljaju poslove tih jedinica, pripada naknada u visini koju odredi nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave (2000 kuna).
Program osposobljavanja pripadnika Prometne jedinice obuhvaća: prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu, pravila prometa, prometne znakove, upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.
Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži može se predignuti kod dežurnog službenika na ulazu u zgradu PU zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića 30, u Zadru.
Nepotpuno ispunjeni obrasci u kojima nedostaju potvrde od škole i liječnika opće prakse neće se razmatrati.