Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Naša lista pokazuje da se samo radom može naprijed

09.05.2017. 22:00
Naša lista pokazuje da se samo radom može naprijed


Koalicija MODES – HSP za grad Zadar jučer je predstavila izborni program o kojemu su govorili Ivica Vlakić, kandidat za gradonačelnika Zadra, Andreja Baraba i dr. sc. Ante Periša, kandidati za zamjenike gradonačelnika, te Rudolf Dvorski, kandidat za župana i nositelj liste za Gradsko vijeće.
Ivica Vlakić podsjetio je na sve pozitivne promjene koje je njihova stranka inicirala u dosadašnjem mandatu, prije svega na pročišćivač na Smiljevcu koji je, kako je kazao Vlakić, zagorčao život stanarima toga dijela grada, a sada se tamo diše punim plućima. Podsjetio je i na poznatu rečenicu bivšeg direktora Odvodnje, Grge Peronje, koji je mještanima Smiljevca svojedobno poručio “Kome smrdi, neka ide u Medviđu” te na činjenicu da su upravo oni riješili ovaj veliki problem.
Govorio je i o problemu izdavanja građevinskih dozvola na koje se čekalo i po pet godina, a zahvaljujući njihovu pročelniku one su se konačno počele izdavati u zakonskom roku od 60 dana:
– Svi znamo da je to osnova za bilo kakav gospodarski razvoj jer niti jedan investitor neće doći tamo gdje dozvolu čeka danima. Tijekom ovog mandata bilo je puno trzavica u koaliciji, ali nismo bili puki dizači ruku, pogotovo kada su u Gradskom vijeću izglasavani projekti za koje smo smatrali da štete građanima. Tražili smo i reformaciju KK Zadar u kojemu je stanje neodrživo, a kojega ćemo vratiti građanima, a ne politici. Kroz cijeli naš mandat uvijek smo pokazivali da smo štitili javni a ne privatni interes. U sljedećem mandatu jedna od ključnih stavki mene kao gradonačelnika i moga tima je zadarski stambeni fond, putem kojeg će obitelji do stana moći doći putem dugogodišnjeg najma koji će ulaziti u otkupnu cijenu, najavio je Vlakić, navodeći još neke projekte kao osnovicu MODES-ovog programa, poput Gospodarske zone Crno od koje planiraju napraviti Silicijsku dolinu, a najavio je i nastavak borbe protiv poreza na nekretnine.
Andreja Baraba, pročelnica Upravnog odjela za razvitak otoka, naglasila je kao je program radio njihov tim od 15 ljudi, a kao zasebnu temu izdvojili su problem zapostavljenih otoka, kojima će MODES osigurati bolju prometnu povezanost i razvoj turizma kao preduvjet ostanka stanovnika otoka.
Dr. Ante Periša upozorio je na sporu i kompliciranu birokraciju, te potrebu za dovršenjem centra Mocire, jer su djeca s posebnim potrebama nakon završetka osnovne škole osuđena na boravak kod kuće.
Na kraju konferencije o programu je govorio i čelnik stranke, Rudolf Dvorski, osvrćući se na činjenicu da je HDZ u svojemu programu “prisvojio neke stvari koje su oni napravili”. Kite se tuđim perjem – poručio je Dvorski, zaključujući kako je ovo najbolja lista za Gradsko vijeće, lista koja je pokazatelj da se samo radom može naprijed.