Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Supernova donirala bronhoskop vrijedan 79 tisuća kuna

09.05.2017. 22:00
Supernova donirala bronhoskop vrijedan 79 tisuća kuna


Opća bolnica Zadar jučer je dobila donaciju, novi fiber bronhoskop, uređaj za potrebe liječenja pacijenata u zadarskoj Općoj bolnici, čija je vrijednost nešto veća od 79 tisuća kuna. Lijepa je ovo donacija Supernove Zadar (Granit Vrkić). Kako je cijena, malog, ali prijeko potrebnog uređaja, prilično visoka, pomoć u njegovoj nabavi bila je potrebna, i naravno, nije izostala.
– U Bolnici imamo Odjel torakalne kirurgije koji je jako razvijen, u Hrvatskoj je čak među vodećim odjelima kada je riječ o torakalnoj kirurgiji. Kako bi kvaliteta našeg posla bila još bolja, obratili smo se Supernovoj da nam omogući nabavu aparata koji nam je potreban, a čime bi i poboljšali kvalitetu našeg rada. Tvrtka Supernova se odazvala našem pozivu, a rezultat je ovaj aparat, objasnio je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja OB Zadar, zahvalivši na vrijednoj donaciji.
Novi bronhoskop će značajno unaprijediti dobar rad liječnika, bolničkih kirurga. Bronhoskop je namijenjen za korištenje prilikom “finih” operacija kako bi zahvati bili manje invazivni, uspješniji, posebice oni složeniji. Riječ je o instrumentu koji se koristi najčešće prilikom operacija bolesti pluća.
– Zahvalan sam tvrtki Supernova što ja nam je omogućili nabavu novog uređaja čime će se poboljšati naš rad. Zadovoljni smo kako se torakalna kirurgija u Zadru razvija, napreduje pa smo u samom vrhu u državi. Imamo priliku održati ovaj nivo i polako, malim koracima ići naprijed kako bismo bili još kvalitetniji, izjavio je dr. Jaša Pavić, pročelnik Službe za kirurgiju.
U ime Supernove, direktorica Iva Surić izrazila je zadovoljstvo što su kupnjom uređaja mogli pomoći u liječenju pacijenata zadarske Opće bolnice.
– U svakoj situaciji kada možemo odazivamo se na pozive za donacije. Posljednja donacija također je bila Općoj bolnici Zadar, u prosincu prošle godine kada smo donirali krevete Odjelu pedijatrije. Ovom prilikom, u suradnji s gospodinom Pavićem izrazili su želju da im izađemo u susret i pomognemo u nabavi aparata koji je neophodan. Drago nam je da smo još jednom mogli pomoći, kazala je Surić, istaknuvši kako su donacije Općoj bolnici Zadar dobre jer su donirali uređaj koji će biti od koristi većem broju pacijenata.