Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Benedik prvi na popisu želja

Autor: Viktor Bogut

09.06.2010. 22:00
Benedik prvi na popisu želja


Teško je u ovom trenutku pričati o konkretnim imenima, pošto prijelazni rok još nije počeo. Želje su jedno, realnost je drugo. Ono što bih ja želio je to da se u klub vrati Boris Benedik. Ta opcija nije toliko nerealna – rekao je trener Zadra Šime Mijolović
Za sada još nema vijesti iz Kuglačkog kluba Zadar. Jedino je sigurno da će se nakon šest sezona od Zadrova dresa oprostiti Primož Pintarič. No sigurno je da Zadrani neće željeti ostati na istoj momčadi od lani, minus Pintarič.
– Prijelazni rok počinje 15. lipnja i traje do kraja mjeseca. Sigurno je jedino da će se sastavi momčadi znati ‘pet do 12’. Tako je svaki put – kazao je trener Zadra Šime Mijolović.
Ono što je sigurno, Zadrani su u fazi pregovora s nizom igrača. Upitno je trenutačno koji su od tih igrača pojačanja.
– Teško je u ovom trenutku pričati o konkretnim imenima, pošto prijelazni rok još nije počeo. Želje su jedno, realnost je drugo. Ono što bih ja želio je da se u klub vrati Boris Benedik. Ta opcija nije toliko nerealna, ali mnogo toga ovisi o njegovu trenutačnom klubu Rot Weis Zerbstu. Ako se ne uspije dogovoriti s njima i ako mu je postalo naporno toliko putovati u Njemačku, sigurno je da mu je Zadar otvorena opcija. Na kraju krajeva i sam je rekao da će se vratiti u Zadar i da mu je Zadar uz Nijemce jedina opcija.
Što će biti s ostatkom prošlosezonske momčadi?
– Trebala bi ostati na okupu.
Duško Milanović?
– On je jedino upitan. Od njega smo u prošloj sezoni očekivali više, no on je imao mnogo oscilacija. S njim ćemo se još dogovarati, ali pitanje je možemo li mu ponuditi mjesto u prvom sastavu. Pregovarat ćemo sigurno.
Spomenuli ste Benedika, koji je posljednje dvije sezone nastupao u ponajboljoj europskoj momčadi. Postoji li u hrvatskoj ligi zanimljivih igrača?
– Jako malo, nažalost. Postoji igrači koji su vezani uz svoje klubove poput Matka Bulke. Teško ćemo u našoj ligi naći kvalitetnog igrača. Čak i ako uzmemo u obzir mlade igrače i reprezentativce, radi se u kuglačima koji imaju mnogo oscilacija i pitanje je koliko bi nam bili pojačanje. Zanimljivih igrača ima, ali jako malo. Ponavljam, Uprava kluba već pregovara s dijelom slobodnih igrača.
Zadar je ipak veliko ime u kuglačkom svijetu i trebao bi imati prednost pred ostalim klubovima kod igrača?
– Slažem se. Mada i drugi klubovi nude dobre uvjete. Evo, spomenimo momčad Medveščaka koja ima jakog sponzora, a drugoligaš je. Sada će sigurno hvatati jake igrače i htjet će se vratiti u Prvu ligu. Oni, također, uz Zaprešić, Konikom Osijek, Grmoščicu i ostale klubove postaju jak igrač na tržištu.
Može li mladi Hrvoje Marinović imati ozbiljniju ulogu?
– Vjerujem da može. Radi se o iznimno nadarenom i kvalitetnom igraču.
Može li Zadar dovesti stranca ili igrača koji nije bio povezan s hrvatskom ligom?
– Realno ne. S jedne strane problem su financije, a s druge, nije lako i jeftino naći igrača koji će biti kvalitetan i stabilan i koji će nam biti jamstvo uspjeha. Mi želimo kvalitetnog igrača, ali i igrača koji ima stabilnost i petlju dobiti u važnim utakmicama.
Bez pojačanja teško ćete se vratiti u krug momčadi koje osvajaju medalje na međunarodnim natjecanjima?
– Slažem se i zato moramo napraviti dobar posao u prijelaznom roku. Osobno bih volio da dovedemo Benedika i zadržimo predstojeći kadar. To bi bila jaka momčad, no pred svima nama je zanimljiv period koji moramo odraditi na najbolji mogući način. U svakom slučaju, želimo se vratiti u sam europski vrh – zaključio je zadarski strateg.