Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dogovorio sam ostanak u Zadru

09.06.2011. 22:00
Dogovorio sam ostanak u Zadru


Nismo još potpisali ugovor, ali smo se sve dogovorili pa je pitanje potpisivanja ugovora samo formalnost. Dogovorio sam sa Zadrom da jedino u slučaju neke atraktivne inozemne ponude mogu ići – kazao je Con


Jedna od najboljih akvizicija Nogometnog kluba Zadar posljednjih nekoliko godina svakako je 25-godišnji Marin Con, koji je u redove prvoligaša sa Stanova stigao prošle sezone iz drugoligaša Pomorca. Ovaj desni stoper Zebićeve momčadi u potpunosti je opravdao, pa čak i premašio očekivanja svojih poslodavaca, ali i navijača te će, po svemu sudeći, potpisati novi ugovor s obzirom da je prošle sezone potpisao na jednu sezonu. Con je u prošloj sezoni zaslužio prosječnu ocjenu 5.93, odigrao je ukupno 2073 minute u 24 nastupa jednom čak zatresao suparničku mrežu.
– Osobno stvarno moram biti zadovoljan. Ovo je bila moja prva prvoligaška sezona i ispunio sam sva svoja očekivanja. Dokazao sam i sebi i drugima da imam kvalitetu i sada moram nastaviti tamo gdje sam stao prošle sezone. Hvala Zadru koji mi je pružio priliku i nadam se da sam ispunio sva njihova očekivanja – kazivao je jučer ujutro Con koji se odmara u rodnoj Rijeci.
– Ujutro treniram individualno da se ne bih previše opustio i da bih na pripreme stigao spreman za ono što nas očekuje. Poslijepodne slobodno vrijeme provodim u društvu djevojke, obitelji i prijatelja. Treba se dobro odmoriti jer nas čeka itekako zahtjevna sezona.
U kuluarima se šuška da Con nastavlja tamo gdje je i stao, u Zadru.
– Sve sam dogovorio s čelnim ljudima Zadra i sljedeće ću sezone s velikim motivom nastupati u dresu Zadra. Nismo još potpisali ugovor, ali smo se sve dogovorili pa je pitanje potpisivanja ugovora samo formalnost. Dogovorio sam sa Zadrom da jedino u slučaju neke atraktivne inozemne ponude mogu ići. Priznat ćete da je teško u tom slučaju ostati imun na poziv izvana. U svakom slučaju stižem na pripreme i kako stvari sada stoje i sljedeće ću sezone nastupati za Zadar, klub koji mi je puno dao po pitanju moje prvoligaške afirmacije.
Con smatra da je prošla sezona za Zadar bila solidna, ali i turbulentna.
– Činjenica je da smo imali tešku sezonu u kojoj do kraja nismo bili sigurni. Djelomično je to bilo i za očekivati s obzirom na neiskustvo i mladost ove momčadi. Međutim, borili smo se i izborili prvoligaški ostanak. Na kraju smo čak osvojili deseto mjesto, što je solidan plasman i moramo biti zadovoljni. Činjenica je da smo kod kuće igrali odlično, ali isto tako smo na gostovanjima bili katastrofalni i to moramo bitno popraviti. Jedino smo posljednjom pobjedom na Kantridi uspjeli barem malo ublažiti taj gostujući negativan skor.
Ipak, ta posljednja pobjeda na Kantridi bila je posebno slatka za Cona koji je ponikao u Rijeci.
– U Rijeci sam bio od 8. do 19. godine i nikada nisam dobio pravu priliku pokazati što znam. Uvijek su me slali na posudbe očito ne vjerujući u moje mogućnosti. Mislim da sam im sada pokazao u dresu Zadra koliko vrijedim. Upravo smo Rijeku dvaput pobijedili u ovom prvenstvu i moram priznati da su mi te pobjede jako drage upravo zbog činjenice koje sam prije spomenuo. Zadar je moja sadašnjost i vidimo se na pripremama – kazao je dobro raspoloženi Con na kraju razgovora.