Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Glasovi koji nikoga ne zanimaju

Autor: Suzana Bandić

09.06.2013. 22:00
Glasovi koji nikoga ne zanimaju

Foto: Vedran SITNICA



Mještani zadarskog predjela Arbanasi jučer su imali treći krug lokalnih izbora za gradonačelnika Grada Zadra i župana Zadarske županije. Sve je bilo organizirano i pripremljeno jednako kao i za dva prethodna izborna termina, no izlaznost ovaj put bila je ravna važnosti glasova birača.
Kao što je poznato, u drugom krugu je na tom izbornom mjestu prebrojan po jedan listić više u biračkim kutijama od broja evidentiranih birača koji su izišli glasovati. Stoga su izbori poništeni, birački odbor je raspušten te oformljen novi i zakazan novi termin izbora. Apsurd cijele priče je što je ukupan broj birača na tom biračkom mjestu daleko manji od razlike koju su HDZ-ovi kandidati Božidar Kalmeta i Stipe Zrilić već stekli. Dakle, kakav god ishod bio, on ni na koji način ne može ništa promijeniti.
Treći krug bio je, slobodno se može reći, samo puka formalnost, a toj formalnosti previše pažnje, kako neslužbeno doznajemo, nisu poklonili ni sami Kalmeta i Zrilić koji inače tu glasuju, a ni SDP-ova perjanica Ingrid Antičević Marinović.
Da apsurd bude i veći sve po propisima odradilo je i Gradsko izborno povjerenstvo koje se sinoć u 19 sati okupilo kao i za »prave« izbore. U cijeloj priči najbolje su prošli članovi biračkog odbora koji vjerojatno nikad lakše nisu zaradili 300 kuna.