Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Od sreće skakali u more, plesali zumbu i salsu (FOTOGALERIJA)

09.06.2016. 22:00
Od sreće skakali  u more, plesali  zumbu i salsu (FOTOGALERIJA)


U dvorištu OŠ Petra Preradovića ravnateljica je zajedno s učenicima nižih razreda otplesala zumbu uz dobro poznate latinoameričke ritmove. Vrlo odvažno je, poput profesionalne plesačice, mališanima pokazivala plesne korake, a oni su je s uživanjem pratili
Učenici osnovnih i srednjih škola jučer su radosno obilježili  posljednji dan u ovoj školskoj godini. Ispiti su iza njih, ocjene zaključene,  pa su potpuno rasterećeni jučer posljednji put u nastavnoj godini sjeli u  školske klupe. Posljednji dan, kako i spada, učenici su u svojim razredima organizirali prigodne proslave, fešte.
U zadarskoj OŠ Petra Preradovića svoje učenike, posjednjeg dana nastave odlučila je razveseliti ravnateljica Stanka Pera Martinac. I to ni manje, ni više, već plesom, popularnom zumbom.
U školskom dvorištu ravnateljica je zajedno s učenicima nižih razreda  otplesala zumbu uz dobro poznate latinoameričke ritmove. Ravnateljica  je vrlo odvažno, poput profesionalne plesačice mališanima pokazivala  plesne korake, a oni su je neumorno pratili, i pritom neizmjerno uživali.  Razdraganoj i veseloj, djeci nije niti malo bilo teško pratiti plesne korake.
Nakon uspješno otplesane tri točke uslijedilo je još jedno iznenađenje  za učenike. Salsom im se predstavio plesni par Tonći Janković i Ivana Batur, iz jedne zadarske plesne škole.
– Ivana je radila u našoj školi na zamjenama, a Tonći je naš bivši  učenik. Oni su učenicima otplesali salsu, pojasnila je Pera Martinac.
Nastup profesionalnih plesača izazvao je veliki pljesak okupljenih  učenika i nekolicine roditelja, koji su komentirali kako je ovo jako lijep  događaj za kraj školske godine.
Učenici viših razreda, tradicionalno su posljednji dan škole proslavili  na rivi, skokovima u more i za mnoge, prvim ovogodišnjim kupanjem.  Osmaši su se, prigodno tiskanim majicama oprostili od osnovne škole.  Iako sretni jer je škola gotova, pomalo su i tužni jer je došlo vrijeme rastanka, sa prijateljima, profesorima.
Svatko dalje mora krenuti svojim putem. Ipak, kažu, prava prijateljstva  ostat će zauvijek, baš kao i lijepe uspomene koje će nositi dalje kroz  život.
Škola je gotova, ljeto je tek počelo i sada učenicima slijedi zasluženi  tromjesečni odmor.
Školski praznici potrajat će do 5. rujna, do početka nove nastavne godine.