Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ne želimo ni pomišljati da Žiga nije živ

09.06.2017. 22:00
Ne želimo ni pomišljati da Žiga nije živ


Osam dana je prošlo od nestanka Živka Ražnjevića (59) iz Polače zvanog Žiga, a potraga za nestalim lovcem se proširila i na sjeveroistok, do Raštevića i Jagodnje.
– Molimo se i nadamo. Živka ćemo tražiti sve dok ga ne nađemo, moramo ga naći, kazao je Adam Ražnjević, njegov stariji brat.
Potraga je započela prijepodne kod starog igrališta NK Polača i trajala je nekoliko sati, tragači su bili znojni i prašnjavi ali nisu odustajali od potrage. U potrazi je sudjelovao i novinar Zadarskog lista.
– Vjerujem da mi je brat Žiga živ i zdrav i da će se pojaviti svakog trena, drugačije ne želim uopće pomišljati, govori 65-godišnji Adam.
Jučer je u potrazi sudjelovalo šest pripadnika Interventne jedinice PU zadarske, šest pripadnika Policijske postaje Benkovac te oko 20 mještana, uglavnom članova DVD Polača i lovci.
– Pretraživala se velika sjeveroistočna površina, ovdašnje jaruge, Gaj prema Rašteviću te iznad Polače prema Jagodnji i dječjeg vrtića u izgradnji, govore policajci iz Benkovca.
Dosadašnja pretraživanja Nadinskog blata, Liškog polja i Vlačina, u kojim su sudjelovali policajci, pripadnici HGSS-a iz Zadra i Šibenika s dva potražna psa te oko 100 mještana, nažalost, nisu dala nikakve rezultate.
– Gdje je minsko sumnjivo minsko polje pretraživali smo pomoću kamere i drona, nažalost ništa. Potragu ćemo proširiti i na zapuštene i napuštene kuću u okolnim naseljima, rekao je Zvonimir Ražnjević, nećak nestalog Žige.