Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dobrodošli na internet stranice Zadarskog lista!

Autor: Luka Perić

09.07.2008. 22:00
Dobrodošli na internet stranice Zadarskog lista!


Od danas svoj omiljeni dnevni list možete čitati i putem interneta. Zadarski list posljednji je od hrvatskih dnevnika objavio internet-stranicu. Tome je bilo više razloga, a jedan od najvažnijih bio je da čitateljima na kraju ponudimo kvalitetan proizvod, dostojan reputacije najsnažnijeg regionalnog medija na ovom prostoru.
Pri stvaranju ovog portala vodili smo se mišlju da trebamo u elektronsku formu prenijeti čitateljima duh tiskanog izdanja. Zbog toga ćete na ovim stranicama pronaći rubrike Zadar, Županija, Kultura i dr., kao i rubrike priloga. Jedan od najvećih pomaka napravili smo u rubrici Županija. Ona je sada podijeljena na gradove i općine, pa će svi korisnici moći na najjednostavniji mogući način nalaziti aktualne vijesti iz svog okruženja.
Forma internet portala pružila nam je međutim dodatne  mogućnosti. Prva i najznačajnija je dodavanje Društvenog kalendara, najiscrpnijeg vodiča događaja u Zadarskoj županiji. Kako bismo ga učinili što kvalitetnijim, pružamo Vam mogućnost da i sami prijavljujete događaje iz svoje sredine, kako bi i drugi znali za njih.
Naravno, mogućnost interakcije čitatelja s portalom je mnogo veća. Osim s uobičajenim komentarima, čitatelji mogu sudjelovati u kreiranju portala postavljanjem pitanja u rubrici „Vaš intervju”. Za prvi tjedan odabrali smo gradonačelnika Zadra Živka Kolegu, a nakon objave intervjua zasnovanog na Vašim pitanjima, odabrat ćemo i novu osobu zanimljivu javnosti.
Novo vrijeme donijelo je i neke promjene. Iako je kroz niz sadržaja prisutan na stranicama, logo tiskanog izdanja zamijenili smo novim. Odabir plave morske boje bio je logičan s obzirom na okoliš u kojem se Zadar nalazi. Pripadnost Mediteranu osnažili smo uvođenjem istoimene rubrike, kao i podrubrike „otoci” u Županiji.
Internet stranice, naravno, ne mogu zamijeniti dnevno izdanje Zadarskog lista koje izlazi na kioscima. Ipak, ono mu može biti dopuna, jer svojim sadržajem pruža niz mogućnosti karakterističnih za ovaj medij. Pruža mogućnost i Zadranima koji žive u brojnim hrvatskim gradovima da dobiju najopširniji uvid u događanja u njihovom kraju, putnicima da ostanu u toku s najnovijim događanjima do povratka u Zadar, te Zadranima raseljenima po svijetu da se podsjete na svoj zavičaj i ostanu u kontaktu s njime. Vjerujemo, napokon, da ćemo objavljivanjem internet izdanja steći naklonost novih čitatelja, a svih zajedno pozivamo da nam svojim primjedbama i savjetima pomognu u stvaranju i usavršavanju našeg Zadarskog lista.