Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pokrenuto internet izdanje Zadarskog lista

Autor: Marija Knežević

09.07.2008. 22:00
Pokrenuto internet izdanje Zadarskog lista

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadarski list danas je u caffe baru Atrij otvorio portal na adresi www.zadarskilist.hr. Na stranici su od danas dostupni tekstovi i fotografije zastupljene u najčitanijoj dnevnoj novini Zadarske županije, Zadarskom listu.
– Sjećam se vremena koja i nisu tako davna i u kojima nije bilo ni mobitela ni kompjutera ni digitalnih fotoaparata. Od tada se mnogo toga promijenilo, a vrijeme novinara s olovkom i papirom čini se sve dalje. Informacija i znanje danas su osnovna proizvodna snaga društva, a naš portal slijedi tu ideju – kazao je direktor Zadarskog lista Damir Maričić.
Glavni urednik Luka Perić istaknuo je da će portal biti dopuna dnevnom izdanju Zadarskog lista jer donosi nekoliko novosti, poput Društvenog kalendara ili rubrike Vaš intervju u kojoj će korisnici sami moći postavljati pitanja odabranim osobama iz javnog života. U prvom tjednu to je gradonačelnik Zadra Živko Kolega.
– Nova je i rubrika Mediteran u kojoj će se nalaziti tekstovi koji su vezani uz naše mediteransko podneblje, tradiciju i kulturu. Najviše novosti donosimo u rubrici Županija u kojoj su vijesti podijeljene za općine i gradove naše županije – istaknuo je Luka Perić.
Informiranost i kvaliteta izvještavanja glavni su ciljevi portala, a u cilju što bolje “pokrivenosti” gradskih i županijskih zbivanja čitatelji su u mogućnosti sami ih prijavljivati na portalu. Vizualni identitet portala znatno je promijenjen u odnosu na novine.
– Odabir plave morske boje bio je logičan s obzirom na okolinu u kojem se Zadar nalazi, odnosno more koje ga okružuje – istaknuo je Luka Perić.
Internetsko izdanje dopuna je dnevnoj novini, Zadranima koji ne žive u rodnom gradu, a onima koji u njega namjeravaju doći nudi informacije iz prve ruke.