Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Potraga za nesretnim mladićem i do danas bez rezultata

Autor: Irena Jurjević

09.07.2008. 22:00
Potraga za nesretnim mladićem  i do danas bez rezultata


Frane Čirjak (21) iz Raštevića nestao je 16. svibnja, a do danas su ga uz policajce i mještane u dvije faze tražili i članovi zadarskog GSS-a uz pomoć termovizijskih kamera
Iako  je nedavno obustavljena intenzivna potraga za nestalim  21-godišnjim Franom Čirjakom iz mjesta Raštević, prema informaciji PU zadarske  ona ipak nije definitivno  okončana.
Naime, kako je pojasnila  glasnogovornica PU zadarske, Sonja Šimurina, policajci  i tragači više nisu danonoćno  na terenu, ali ukoliko u svom  svakodnevnom radu dođu do  bilo kakvog novog saznanja ili,  pak, informacije, ona se odmah provjerava na terenu.
Podsjećamo, nesretni je  mladić nestao još 16. svibnja  ove godine, kada je zapravo  otišao iz svoje obiteljske kuće i  od tada mu se gubi svaki  trag.
Opsežna potraga u koju su  bili uljučeni GSS-ovci, policija  te sami mještani Raštevića,  trajala je danima nakon što je  obitelj prijavila njegov nestanak no, nažalost, ni do danas nije dala nikakvog rezultata, a njegovoj obitelji preostalo je sve manje vjere i  nade u njegov povratak.
– Od nade nema ništa. Kako  vrijeme prolazi sve je teže –  rekao nam je nedavno u kratkom telefonskom razgovoru  Franin otac, Slobodan Čirjak.
Tako je, nakon dva mjeseca,  nestanak 21-godišnjeg mladića iz Raštevića koji je volio  duge šetnje u prirodi i dalje  nerješiva enigma.
Za njim su intenzivno tragali upravo članovi zadarske  stanice Gorske službe spašavanja i to u dvije faze. Tražilo  ga je 50-ak pripadnika GSS-a  uz brojne mještane, ali nisu  uspjeli pronaći nikakve tragove koji bi mogli pomoći u  lociranju Frane Čirjaka.
Inače, tijekom prvog dijela  potrage, koja je pješice i  putem helikoptera započela  istog trenutka čim je prijavljen  Franin nestanak, pretraženo  je sveukupno oko 40  četvornih kilometara. Potraga  je obuhvatila speleološke objekte koji čak nisu ni učitani  na karti.
Također, za nestalim mladićem tragalo se i termovizijskim kamerama kojima je  pretraženo obližnje brdo Gradina na kojem je Frane volio  odlaziti u šetnje. No, sve akcije Gorske službe spašavanja,  policije i mještana nisu, nažalost, ni do danas dale nikakve rezultate.