Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zlatko Ugarković Patak objesio se u španjolskom zatvoru!

09.07.2012. 22:00
Zlatko Ugarković Patak objesio se u španjolskom zatvoru!


Zlatko Ugarković Patak se, kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskog obitelji Ugarković i od povjerljivog izvora u MUP-u, optužbom da je narkobos i šef hrvatske krijumčarske skupine, nije mogao nositi pa je svoj život u 43. godini skončao objesivši se u ćeliji šanjolskog zatvora gdje je puna dva mjeseca čekao izručenje Hrvatskoj


U ćeliji ekstradicijskog zatvora u Madridu u nedjelju se objesio zatvorenik koji je prije dva mjeseca uhićen u međunarodnoj policijskoj akciji kojom je razbijena skupina krijumčara kokaina iz Južne Amerike u Europu.
Riječ je o akciji kodnog imena Jadera u kojoj su uhićena šestorica Zadrana, jedan Srbin, jedan Zagrepčanin i jedan Kolumbijac. Zadranin Zlatko Ugarković Patak odmah po uhićenju označen je kao vođa hrvatske kriminalne grupe, a kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskog obitelji Ugarković i od povjerljivog izvora u MUP-u, s tom optužbom se nije mogao nositi pa je svoj život u 43. godini skončao objesivši se posteljinom iza debelih zidina u ćeliji španjolskog zatvora gdje je puna dva mjeseca čekao izručenje Hrvatskoj.
– Nemam nikakvih saznanja o tome o čemu me pitate, a osim toga, ja ne mogu ništa govoriti uime mog klijenta i njegove obitelji čiji sam zastupnik – sve je što se moglo čuti od Željka Žganjera, zagrebačkog odvjetnika kojeg je za Ugarkovićevu obranu angažirala njegova supruga. Ona je jučer, barem kako kažu njezini susjedi, odmah rano otputovala u Madrid, a sve nakon što su je u ponedjeljak navečer posjetili ljudi iz policije u obiteljskoj kući na zadarskom Smiljevcu. Danas je kuća bila zatvorena, jednako kao i susjedna u kojoj inače stanuje Ugarkovićeva punica.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU