Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Djelatnica Trgovinskog centra konačno uzela lopatu u ruke

09.07.2016. 22:00
Djelatnica Trgovinskog centra konačno uzela lopatu u ruke


Nakon što je okoliš uz Trgovinski centar Relja dugo nagrđivala zapuštena i presušena fontana u kojoj se nakupilo suho lišće i smeće, na istoj lokaciji pojavilo se novo ruglo. Riječ je o inventaru ugašenog ugostiteljskog objekta koji je poprilično propao, nakupilo se smeće te je još i narasla trava.
Budući da je riječ o vrlo frekventnoj gradskoj lokaciji kraj koje u posljednje vrijeme prolazi i veliki broj turista, na taj problem su nam ukazali naši čitatelji u želji da se smeće počisti i nekoć lijepom trgu vrati stari sjaj.
Zašto je već gotovo godinu dana prostor uz sam ulaz u centar sa zapadne strane zapušten upitali smo Maju Matković, direktoricu tvrtke Trgovinski centar Zadar d.o.o., koja nam je kazala kako je na putu pa da stoga ne zna o čemu se točno radi. Pojasnila je kako je za okoliš centra dijelom zadužena tvrtka TC Zadar, ali dijelom i Grad Zadar. Takav je slučaj bio, podsjetila je, s atraktivnom fontanom, koja se nakon nekog vremena pokvarila, a Grad nije imao sredstava za njezinu reparaciju. Ubrzo se tu nakupilo suhog lišća i smeća, a kad su se korisnici obližnjih ugostiteljskih objekata pobunili, problem je ipak riješen. Kanalići u kojima se nakupljala voda nasuti su pijeskom, a fontanu su zamijenile palme koje sada krase taj mali trg.
No, novi problem zbog nebrige za okoliš ubrzo se pojavio. Kako je nakon otvorenja Supernove posao rapidno opadao na Relji, mnogi su bili prisiljeni staviti ključ u bravu. I dok su se neki pobrinuli za svoj inventar, korisnik ugostiteljskog štekata uz zapadni ulaz u centar to nije učinio. No nisu to učinili ni iz tvrtke TC Zadar iako su za to zaduženi, kako su nam kazali u Komunalnom redarstvu Grada Zadra.
– Naš komunalni redar izišao je na teren i utvrdio kako se radi o prostoru koji je u nadležnosti Trgovinskog centra, a ne Grada Zadra. Stoga naši redari ne mogu tu ni postupati, pojasnili su nam iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra ističući kako je moguće da je problem nastao jer se radi o privatnom vlasništvu. U tom bi se slučaju morala uključiti i Carinska uprava, no problem sa smećem i polomljenim inventarom morao bi biti riješen.
Nakon našeg upita, već u poslijepodnevnim satima je djelatnica TC Zadar prionula poslu, uzela lopatu u ruke i očistila od smeća kamene posude za cvijeće. Vjerujemo kako će se ubrzo ukloniti i sve ostalo čemu na tom trgu nije mjesto.