Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Glas Sandre Bagarić osvojio srca Ninjana

Autor: Katina Vrsaljko

09.08.2009. 22:00
Glas Sandre Bagarić osvojio srca Ninjana


Na repertoaru su, uz domaće uspješnice, bile i poznate strane skladbe poput “O mio bambino caro” ili “Quando men’vo” Giacoma Puccinija, zatim “Mon chere Marquis” iz Straussova Šišmiša te “Memory” iz Weberova mjuzikla Cats
Jedna od najpopularnijih hrvatskih opernih pjevačica, Sandra Bagarić, prošli petak je koncertom klasične glazbe na ljetnoj pozornici kod crkve Svetog Križa u Ninu oduševila okupljenu publiku. Izvodila je razne pjesme, od solističkih, preko opere, operete do mjuzikla.
Na repertoaru su bile poznate strane skladbe poput “O mio bambino caro” ili “Quando men’vo” Giacoma Puccinija, zatim “Mon chere Marquis” iz Straussova Šišmiša te “Memory” iz Weberova mjuzikla Cats. Nisu izostale ni svima dobro znane domaće uspješnice. Sandra je izvela pjesmu “Tonči, moj dragi Toči” iz Tijardovićevog Splitskog akvarela te “Daleko m’e biser mora” iz Male Floramye.
Ova operna diva koncert je završila odličnom izvedbom Jalte, Jalte Alfija Kabilja što je izazvalo veliki pljesak zadovoljne publike.
Koncert je organizirao Grad Nin, a odlično se uklopio u raznovrsni program ovogodišnjeg Ninskog kulturnog ljeta koji s koncertima klapa, folklornih ansambala, jazz skupina te kazališnim predstavama i likovnim izložbama zasigurno nikog nije ostavio bez njegovog omiljenog vida umjetnosti.
Ljetna pozornica kod crkve Svetog Križa još jednom se pokazala odličnom za kulturna događanja, a u njezin starinski ambijent odlično se uklopio mlađahni stas i izvrsni glas Sandre Bagarić.
Kako kaže Mirjana Knežević, djelatnica za društvene djelatnosti u Gradu Ninu, prisutne je oduševila ne samo ljepotom glasa već i biranim programom koji je bio razumljiv i prihvatljiv i glazbeno educiranoj publici kao i “običnom puku”.