Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Druženje uz sport i domaće specijalitete

09.08.2010. 22:00
Druženje uz sport i domaće specijalitete


Da i manja mjesta itekako dobro znaju i umiju u ovim vrućim ljetnim danima organizirati dobru i zabavnu turističku feštu najupečatljivije nam svjedoči primjer ninskog prigradskog mjesta Ninski Stanovi. Naime, u organizaciji tamošnjeg Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Antom Matkovićem, a uz pokroviteljstvo Grada Nina za svoje sumještane i iseljenike koji su ovog ljeta stigli na svoju rodnu grudu, organizirano je druženje u centru mjesta na prostoru ispred zgrade Osnovne škole.
Susret je otpočeo sportskim natjecanjima u kojem su se u malom nogometu ogledale dvije ženske ekipe “Mlade” i “Stare”, zatim četiri muške malonogometne ekipe kao i šest boćarskih momčadi. U finalnom ogledu kod žena “Stare” su rezultatom 3:1 pobijedile “Mlade”. Za pobjedničku ekipu su nastupile: Jasna Proroković, Nena Jurlina, Slavica Surić, Melita Proroković i Dijana Zarić.
Kod muškaraca su uspješniji bili “Mladi” koji su nadvaladali stare rezultatom 3:0.
Za ekipu “Mladi” igrali su: Ante Surić (1), Karlo Pavlović (1), Stipe Surić, Filip Proroković (1), Šime Proroković i Zdravko Matešić, a vodio ih je Ante Surić. Poraženi su nastupili u sastavu: Ante Matković, Ivica Veršić, Ivica Surić, Šime Veršić i Domagoj Matković. Voditelj Ante Matković. Sve susrete više nego uspješno sudio je par Ive Veršić i Šime Pavlović. Kod boćara su se u finalu sastale ekipe “Azine 1” i “Azine 2”. Nakon pripetavanja slavile su “Azine 1” rezultatom 21:17. Pobjedničke boje su branili Frane Pavlović, Stanko Štulić i Marijan Štulić, dok su u redovima poraženih nastupili Nedo Pavlović, Žarko Surić i Vinko Jurkin.
Cjelovečernje druženje ninski stanarci okončali su u sitnim noćnim satima za zajedničkim stolom časteći se domaćim specijalitetima te domaćom bijelom i crnom kapljicom. Za ugodno i i veselo raspoloženje pjesmom i svirkom na harmonici pobrinuo se poznati vrški kantautor Josip Velčić Jotalin.