Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ratku Božiću tri mjeseca popravnog

09.08.2010. 22:00
Ratku Božiću tri mjeseca popravnog


Udruga pomorskih menadžera Hrvatske koja okuplja 17 pravnih osoba, održala je jučer u hotelu Kolovare radni sastanak. Novinari nisu mogli nazočiti sastanku na kojem je bilo riječi o nezadovoljstvu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture prema radu predsjednika udruge Ratka Božića.
Božića je Sindikat pomoraca često prozivao u medijima jer navodno mjesecima nije isplaćivao plaće svojim pomorcima, vadeći se na aktualnu recesiju. Posljednji takav slučaj bio je s pomorcima na Swift Split u Gabonu. Smjena Ratka Božića se ipak nije dogodila, potvrdio nam je direktor Tan-Na agencije i član udruge kapetan Ivan Božić. Udruga je, prema njegovom mišljenju, detaljno analizirala „nezadovoljstvo” ministarstva te utvrdila da zamjerke nisu tako „teške” da bi mu se oduzela dozvola za rad. Ratku Božiću navodno su ostavljena tri mjeseca da se „popravi”, nakon čega će udruga ponovno analizirati njegov slučaj.
Ivan Božić rekao je kako novinare nitko od jučer nazočnih članova nije pozvao na sastanak na kojem, unatoč najavama, nije bilo niti govora o smjeni i izboru novog rukovodstva.