Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vrhovni sud im povećao kazne

09.08.2010. 22:00
Vrhovni sud im povećao kazne


Denisu Budanu kazna je povećana za šest mjeseci, isto kao i Alenu Čirjaku. Presuda je u cijelosti potvrđena jedino u slučaju Džonija Jelića
Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je pravomoćnu presudu kojom je zbog posjeda i “dilanja” heroina Denisu Budanu, koji je bio osuđen na pet godina, zatvorska kazna povećana za šest mjeseci. Isti je slučaj i s Alenom Čirjakom (38) kojeg je Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru, sredinom listopada prošle godine osudilo na na četiri i pol godine, a suci Vrhovnog suda i njemu su kaznu povećali za šest mjeseci. Presuda zadarskog suda jedino je u cijelosti potvrđena u slučaju trećeoptuženog Džonija Jelića (35) koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam mjeseci, uvjetno na tri godine.
Denis Budan i Alen Čirjak pravomoćnu su presudu dočekali u pritvoru, dok se Džoni Jelić i tijekom sudskog postupka branio sa slobode.
Sudskom vijeću koje je donijelo osuđujuće presude na Županijskom sudu u Zadru predsjedavao je Boris Radman koji je tada, pri izricanju presude naglasio kako je Budan proglašen krivim jer je prodavao heroin ovisnicima na području Biograda, Pakoštana i Vrane, ali je drogu najčešće prodavao Čirjaku te je na taj način zaradio oko 11 tisuća eura.
Čirjak, inače otac šestero maloljetne djece, proglašen je krivim jer je u vremenskom razdoblju od 1. kolovoza do 23. rujna prije dvije godine, također, na biogradskom području te na području Vrane i Pakoštana najčešće od Budana kupovao heroin da bi ga potom “dilao” te je tako zaradio najmanje 10.300 kuna i 100 eura. Čirjak je prema mišljenju Sudskog vijeća više puta prodavao heroin i Džoniju Jeliću.
A, on je pak, proglašen krivim jer je 11. kolovoza lani, a nakon prethodnih dogovora, kupio od Čirjaka heroin kojeg je platio ribom.