Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Fešta začinjena malim nogometom i boćanjem

09.08.2011. 22:00
Fešta začinjena malim nogometom i boćanjem


Kako i manja mjesta znaju i umiju prirediti ljetnu turističku feštu u ovim vrućim ljetnim danima te organizirati dobru zabavu pokazao je primjer ninskog prigradskog mjesta Ninski Stanovi. U organizaciji tamošnjeg Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Antom Matkovićem, a uz pokroviteljstvo Grada Nina, za svoje sumještane i iseljenike, koji su ovog ljeta stigli na svoju rodnu grudu, organizirano je druženje u središtu mjesta na prostoru ispred zgrade osnovne škole.
Susret je krenuo sportskim natjecanjima u kojima su se u malom nogometu ogledale četiri muške ekipe te pobjednici protiv ženskog sastava, kao i devet boćarskih ekipa. U finalnom nogometnom ogledu ekipa 2 za koju su nastupili Karlo Pavlović, Ante Surić, Antonio Surić, Stipe Surić, Šime Proroković, Roko Pavlović, Filip Proroković i Ive Jurkin pobijedila je rezultatom 6:2 ekipu 3, čije su boje branili Šime Pavlović, Krešimir Budija, Ivica Pavlović, Luka Meštrović, Nikola Surić, Jakov Jurkin, Svetko Meštrović, Ante Matković i Šime Veršić.
U utakmici mladih djevojaka i muške ekipe 2 slavile su rezultatom 6:2 mlade Stanarke. Njihove su boje branile Marija Pavlović, Ivana Surić, Tereza Proroković, Josipa Proroković, Nives Opsenica, Kristina Kamenčić i Melita Proroković. Sve susrete više nego uspješno vodio je sudački par Ive Veršić i Šime Pavlović, a delegat je bio Ive Surić. Kod boćara u finalu je slavila ekipa 6, pobijedivši rezultatom 21:13 ekipu 7. Za pobjednike su igrali Frane Pavlović, Andrija Štulić i Stanko Štulić.
Cjelovečernje druženje Ninski Stanarci su okončali u sitnim noćnim satima za zajedničkim stolom, časteći se domaćim specijalitetima te domaćom crnom i bijelom kapljicom. Za ugodno i veselo raspoloženje pjesmom i svirkom na harmonici svojski se je založio poznati kožinjanski kantautor Zlatko Bubić.