Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iz mjenjačnice ukradeno 60 tisuća kuna

09.08.2011. 22:00
Iz mjenjačnice ukradeno 60 tisuća kuna


Tijekom proteklog vikenda na Poljani Natka Nodila u Zadru, policiji za sada, nepoznati muškarac provalio je u mjenjačnicu u vlasništvu 34-godišnjakinje, a odnio je veći iznos domaćeg i stranog novca. Vlasnica mjenjačnice štetu je procijenila na preko 60 tisuća kuna.
Lopovi su pod okriljem noći “operirali” i u Turističkom naselju Zaton, kraj Zadra. Tamo je lopov uspio ukrasti nekoliko stotina tisuća kuna. A, u ponedjeljak prijepodne, u Varaždinskoj ulici u Zadru provaljeno je u obiteljsku kuću u vlasništvu 37-godišnjakinje. Ukraden joj je zlatni nakit u vrijednosti od oko tri tisuće kuna. Ukradenom nakitu, policajci pokušavaju ući u trag, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
Nepažnja ili pak, zaboravnost skupo je koštala 33-godišnju Zadranku. Njoj je naime, u ponedjeljak oko 15 sati iz auta kojeg je zaboravila zaključati lopov ukrao torbicu s novcem, dokumentima i zlatninom. Auto je bio parkiran u ulici Franje Petrića. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća kuna.
Gost iz Danske, a radi se o 44-godišnjaku zasigurno neće tako skoro zaboraviti svoje ljetovanje na zadarskom području jer je ostao bez bicikla “giant” vrijednog oko 12 tisuća kuna. Danac je krađu policiji prijavio u ponedjeljak, a bicikl mu je ukraden tijekom prošlog tjedna u auto-kampu u sklopu Turističkog naselja u Zatonu. U večernjim satima ponedjeljka u trgovačkom centru u ulici Akcije Maslenica u Zadru, nepoznati je počinitelj, s prodajnog mjesta telefonskog operatera, prethodno demontiravši alarmni uređaj, ukrao I Phone IV, vrijedan oko pet tisuća kuna.