Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Šampioni Mladen Utković i Ivan Perinić Šutak

Autor: Velimir Brkić

09.08.2012. 22:00
Šampioni Mladen Utković i Ivan Perinić Šutak

Foto: Jurica PREDOVAN



Tisuće posjetitelja, što domaćih, što turista, okupilo se na tradicionalnoj “Ribarskoj noći” u Vrsima, koja je u organizaciji Turističke zajednice a pod pokroviteljstvom Općine održana na predjelu Vrsi-Mula. Sve je odisalo dalmatinskim duhom, rivom se širio miris ribe i morskih specijaliteta. Spremljeno je oko 200 kilograma daganja na buzaru i oko 120 kilograma srdela na gradelama.
U sklopu spektakularne manifestacije svi posjetitelji mogli su uživati u raznim pučkim igrama. Program je započeo pred zalazak sunca i to regatom kaića u kojoj su svoje snage i vještine odmjerili vrški ribari. Petu godinu zaredom pobjedu je odnio stari morski vuk, nepobjedivi Mladen Utković ispred mladog Marka Stojaka i Grge Maraša.
Na morskoj “Vrškoj alci” u kojoj su alkari iz kaića kopljem gađali alku, u uzbudljivoj završnici pobjednik je treću godinu zaredom spretni i vješti Ivan Perinić Šutak. Odmah do prvog vrškog alkara i njegovog alkarskog momka bili su Andrija Maraš, Šime i Marko Stojak, Milan Perković Pandur te Ante Ukalović Čiklić.
Za održavanje dobre atmosfere pobrinula se privlačka ženska klapa Libar i zadarska grupa Rockatansky band. Već tradicionalno voditelj programa je bio nenadmašni Ivica Perinić Giovanni, dok je glavni sudac u svim disciplinama striktno primjenjujući olimpijska pravila bio Jurica Predovan Zvonarev.
Vrhunac ribarske večeri bio je vatromet, koji je oduševio sve nazočne u Vrsima a mogao se vidjeti u Ninu i okolnim mjestima.