Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Općina Vir podnosi kaznenu prijavu protiv PU zadarske

09.08.2016. 22:00
Općina Vir podnosi kaznenu prijavu protiv PU zadarske


Općina Vir podnijet će Županijskom državnom odvjetništvu kaznene prijave protiv PU zadarske, navodi se u priopćenju kojeg su poslali medijima.
“Općinska uprava općine Vir podignut će kaznene prijave protiv odgovornih osoba u Policijskoj upravi zadarskoj zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, zlouporabom položaja i ovlasti propisane Kaznenim zakonom, odnosno radi protuzakonitog djelovanja i neispunjavanja svojih obveza propisnih Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima te onemogućavanjem općinske uprave Općine Vir u provođenju svojih zakonodavnih i izvršnih ovlasti proizašlih iz Zakona o građevinskoj inspekciji, Zakona o komunalnom gospodarstvu i Odluke o komunalnom redu Općine Vir,” navodi se o priopćenju poslanom iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo kojeg potpisuje pročelnica tog odjela Paola Žepina.
U pozadini prijave leži nedavni incident, točnije od 28. srpnja ove godine, pri čemu su mještani spriječili komunalne redare da uklone navodno nelegalno podignutu terasu ugostiteljskog objekta u vlasništvu Marija Kapovića. U sveopćoj makljaži došlo je do tučnjave u kojoj su sudjelovali komunalni redari, mještani, zaštitari i vlasnik objekta.
Komunalni redari u pratnji šestorice zaštitara općinske zaštitarske službe Vir zaštita d.o.o. došli u namjeri da uklone terasu kafića Casablanca, no odmah po dolasku komunalnim redarima i zaštitarima suprotstavili su se vlasnik objekta, koji je mini washom poprskao jednog komunalnog redara. Drugog komunalnog redara u obavljanju posla spriječio je 53-godišnji D.K., podignuvši ga i noseći ga po terasi ugostiteljskog objekta. U verbalnom, pa i fizičkom okršaju sudjelovali su i gosti kafića koji su izvrijeđali komunalne redare i zaštitare.
Kapović jučer za Zadarski list nije želio dodatno komentirati podnošenje prijave Županijskom državnom odvjetništvu protiv PU zadarske, istaknuvši kako sve piše u priopćenju, te dodatnih komentara nema. Predmet je preuzelo odvjetničko društvo “Korljan i partneri”.
Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, također nije bio raspoložen za komentare po ovom pitanju već je kratko rekao:
– O priopćenju u kojem se navodi kako će Općina Vir podnijeti prijavu protiv PU zadarske saznao sam iz medija. Nema se tu što komentirati, djelatnici PU zadarske su svoje obveze odradili po zakonskim osnovama, zaključio je Žodan.