Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Desetkovani na Lokose

09.09.2010. 22:00
Desetkovani na Lokose


Vrlo važno će biti brzo izlaziti iz faze obrane i pokušati polukontrama i kontrama stvarati pomutnju u suparničkim redovima. Ako stvorimo dvije ili tri prigode obavezno moramo barem jednu iskoristiti ako se iz Zagreba želimo vratiti neporaženi, kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra
Prvoligaš sa Stanova danas u 7. kolu Prve HNL gostuje na Maksimiru. Suparnik Zadranima ipak nije Dinamo, već njegov “mlađi brat” Lokomotiva. Dva tjedna stanke u prvenstvu trebala su treneru Zebiću, ili bolje reći momčadi Zadra, poslužiti za oporavak ozlijeđenih igrača kojih ima napretek. Međutim, ne samo da se situacija u tom segmentu nije popravila, čini se da je još i gora.
– Čini se da nema kraja ozljedama. Definitivno je iz sastava za utakmicu s Lokomotivom ispao i Toni Pezo koji je dobio jak udarac u stopalo u prijateljskoj utakmici s Hajdukom. Da stvar bude još i gora, po svemu sudeći, neću moći računati ni na Luku Begonju koji je u visokoj temperaturi – u vrlo lošem raspoloženju javio se trener Zadra Dalibor Zebić.
– Sve bi to bilo dobro da već od ranije nisu ozlijeđeni Terkeš, Skočibušić, Ćurjurić i Vasilj. Čini se da nam nedostaje gotovo jedna cijela momčad. To je u situaciji kada imaš mali kadar igrača jednostavno alarmantno.
Zebić je, naravno, demantirao da u metropolu putuju s izvješenom bijelom zastavom.
– Naravno da sve te silne ozljede ne znače da ćemo se unaprijed predati. Dapače, očekujem od igrača koji su mi na dispoziciji da još više zbiju redove i pokažu pravu hrabrost protiv Lokomotive. Međutim, ne možemo pobjeći od činjenice da smo desetkovani, što naravno smanjuje naše mogućnosti što se tiče taktike. U prošloj smo sezoni odigrali dobru utakmicu na gostovanju kod Lokomotive. Samo su nas sudačke odluke koštale poraza. Nadam se samo da tako neće biti i ovog puta, neka nas puste da igramo, pa tko koga.
I Lokomotiva je “uzdrmana” nakon poraza u prošlom kolu kada ih je Inter praktički “zgazio” 5:0. Uz to su u toj utakmici ostali bez tri igrača koji su zaradili crvene kartone.
– To je činjenica, Inter ih je doslovno “zgazio” i sada će se pod svaku cijenu željeti iskupiti za taj visoki poraz. Hoće li izgorjeti u toj želji ili će taj poraz imati pozitivan odjek kod njih vidjet ćemo. Što se tiče ta tri crvena kartona oni imaju široki kadar igrača i vjerujem da će lako nadoknaditi njihov izostanak. Zna se da je Lokomotiva klub koji u svojim redovima ima puno talentiranih igrača Dinama koji su željni dokazivanja. Uz to imaju iskusnog Bulu koji nam je uvijek stvarao probleme.
Kad smo kod sastava Zadra tko će upasti umjesto Begonje i Peze?
– Najvjerojatnije će u veznu liniju Jerbić i Peraić. Zadnju liniju će činiti Con, Puljić i Glumac, a bokovi ostaju kao i protiv Zagreba Bilaver i Šare. Prema naprijed će igrati Banović Mršić i Santini.
Znači li to da će te se poput Grčke zatvoriti u bunker na Maksimiru?
– Ne bih baš to okarakterizirao kao grčki bunker, ali činjenica je da nam silne ozljede diktiraju zatvoreniju varijantu. Moramo postaviti čvrsti bedem ispred naših vratiju, s tim da poseban učinak očekujem od bokova Šare i Bilavera koji moraju širiti igru i na taj način stvarati određeni pritisak i prema naprijed, jer teško da ovaj trojac prema naprijed može nešto napraviti bez njihove podrške. Vrlo važno će biti brzo izlaziti iz faze obrane i pokušati polukontrama i kontrama stvarati pomutnju u suparničkim redovima. Ako stvorimo dvije ili tri prigode obavezno moramo barem jednu iskoristiti ako se iz Zagreba želimo vratiti neporaženi. Tko zna, možda bodovi “legnu” kada ih najmanje očekuješ. U svakom slučaju protiv Lokomotive će nam trebati puno hrabrosti i čvrstine – kazao je na kraju razgovora Zebić.