Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Poginuo jedan od osnivača “Beštija” Marijan Božićev Grunf

09.09.2010. 22:00
Poginuo jedan od osnivača “Beštija” Marijan Božićev Grunf


Riječ je Marijanu Božićevu kojeg su svi znali pod nadimkom Grunf. Nesreća se dogodila u petak 50-tak minuta nakon ponoći kada je u zavoju izgubio kontrolu nad svojim motociklom i udario u metalnu konstrukciju kafića. Usljed teških ozljeda umro je u bolnici


Marijan Božićev kojeg su svi poznavali pod nadimkom Grunf umro je u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila u petak 50-tak minuta nakon ponoći, a nesreću je doživio na svom motociklu koji je zapravo i obilježio njegov život te mu bio velika ljubav i strast.
Naime,  Marijan Božićev bio je jedan od osnivača poznatog zadarskog motociklističkog kluba “Beštije”. Još od 2006. godine od kada je Klub osnovan bio je i jedan od njegovih najvjernijih članova koji se uvijek rado odazivao i na sve humanitarne akcije.
– Teško mi je u ovom trenutku uopće govoriti o Grunfu. Upravo jučer smo zajedno sudjelovali na humanitarnoj akciji darivanja krvi. Sutra je pogreb na Belafuži, a mi ćemo se svi okupiti i odati mu posljednju počast – rekao nam je danas Alen Vimer predsjednik zadarskih “Beštija”, kluba koji broji 25 članova.
Prema službenoj informaciji iz PU zadarske tragedija se dogodila u ulici Hrvatskog sabora. Božićev je svojim motociklom zadarskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja s ulicom Put Biliga, u desnom zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja te skliskog i vlažnog kolnika, izgubio kontrolu nad upravljačem, sletio van ceste i udario u metalnu konstrukciju terase kafića.
Odmah nakon nesreće, nesretni je Božićev vozilom hitne pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu s vrlo teškim ozljedama opasnim po život, no unatoč naporima dežurnih liječnika, preminuo je nažalost, tijekom noći.
Prema riječima njegovog kolege i klubskog predsjednika, Alena Vimera, u trenutku nesreće Božićev je na glavi imao zaštitnu kacigu jer je to strogo pravilo njihovog Kluba.
Marijan Božićev je iza sebe ostavio dvoje maloljetne djece.