Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadar s Benedikom po sedmu uzastopnu titulu

09.09.2010. 22:00
Zadar s Benedikom po sedmu uzastopnu titulu


Prva postava Zadra trebala bi izgledati ovako: Mario Baljak, Luka Ukalović, Branislav Bogdanović, Kostadin Manev, Boris Benedik, Hrvoje Marinović
U subotu kreće nova sezona u Prvoj kuglačkoj ligi. Zadrani, koji ponovo brane titulu prvaka, u prvom kolu dočekuju sastav Velebita iz Gospića, dok već u drugom idu u goste Novskoj, što je ujedno i jedno od najtežih gostovanja u ligi. No ždrijeb ionako ni o čemu ne odlučuje, pošto svatko sa svakim igra dvaput. Ponovo će odlučivati kvaliteta, ali i pripremljenost određenog sastava. Niti u jednom segmentu Zadrani ne bi trebali imati problema. Kad je riječ o sastavu, momčad Šime Mijolovića sigurno je za koplje ispred svih. Istina, otišla su dva igrača, a stigao je jedan. No, onaj koji je stigao definitivno je pravi. Nakon dvije godine provedene u njemačkom Rot Weis Zerbstu, u Zadar se vratio Slovenac s makedonskom putovnicom Boris Benedik. I to je ono što su Zadrani, navodno, i sam Benedik priželjkivali od onog dana kada je odigrao “posljednju” utakmicu u dresu Zadra.
– Vjerujem da ću se vratiti. Ako postoji ijedan klub za koji bih želio igrati nakon Njemačke, to je Zadar – kazao je tada Benedik, no nekako se to nije činilo realno. Ipak, povratak se dogodio. Benedik je ponovo igrač Zadra, a momčad je u odnosu na tada ipak izmijenjena, no i dalje jaka i spremna na trofeje.
Dakle, Benedik se vratio, a otišli su Duško Milanović i Primož Pintarič. Šest sezona je igrao Pintarič za Zadar i ovaj put je rekao dosta. Posao diplomiranog kineziologa i troje male djece ipak su uzeli danak. Putovanja u Hrvatsku previše su naporna u takvom “opisu života”. Nema više kuglanja za Zadar. Nedostajat će slovenski reprezentativac Zadranima. Iako je posljednje dvije sezone zbog poprilično napornog tempa, obiteljskog i poslovnog, odigrao za nijansu lošije, Pintarič je bio dobri duh zadarskog sastava. On nije bio samo igrač, on je bio navijač, bodritelj, on je bio onaj koji je stvarao pozitivnu atmosferu. Sreća u nesreći je što i Benedik ima slične “predispozicije”. Duško Milanović je solidan igrač, koji ipak neće previše nedostajati Mijoloviću. Nije odigrao fantastično, nije bio niti toliko loš. No čelništvo Zadra je odlučilo da se u momčadi mora naći mjesta za mladog Hrvoja Marinovića. Stoga je u konačnici Milanović otišao.
– Od Marinovića ove sezone očekuje više. Radi se o izuzetno talentiranom igraču koji će sad dobiti dodatan prostor za napredak – govorio je sam Mijolović.
Dakle, prva postava Zadra trebali bi izgledati ovako: Mario Baljak, Luka Ukalović, Branislav Bogdanović, Kostadin Manev, Boris Benedik, Hrvoje Marinović. Posebno se opasna čini četvorica Ukalović – Bogdanović – Benedik – Manev. A pozicije su također dobro popunjene, jer Bogdanović voli otvarati, Benedik završavati. Ukalović i Manev su prošle sezone odigrali u strašnoj formi. Manev je i bio ponajbolji igrač lige. Baljak je, također, kroz pripreme najavio povratak u izgubljenu formu, a Marinović će igrati i imati osigurače, ako mu ne krene. Vrlo zanimljiva momčad. Ali i vrlo jaka momčad.