Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Berba soli pod zvijezdama

Autor: Marija Knežević

09.09.2012. 22:00
Berba soli pod zvijezdama

Foto: Stipe SURAĆ



Pod voditeljskom palicom poznatog zadarskog glumca Duška Modrinića posjetitelji će u bogatom programu čuti i priče o slanom začinu koji život znači i saznati kako je sol pratila razvoj ljudskog roda kroz povijest


Što je prvi Festival soli u Hrvatskoj pripremio za svoje posjetitelje? Zašto je noćna berba soli jedinstveno iskustvo? Koje će kulinarske specijalitete pripremati poznati hrvatski šef Mate Janković? Koje su to neispričane priče o soli? U čemu se krije ljekovita, ali i kozmetička vrijednost ninskog Cvijeta soli? Odgovore na sva ova pitanja možete dobiti na jedinstvenom Festivalu soli koji se održava u Ninu u četvrtak 13. rujna 2012., od 19.30h do 23.30h, na bogatim poljima Solane Nin!
Prvi hrvatski Festival soli koji se održava u kraljevskom gradu Ninu i u organizaciji Solane Nin pružit će posjetiteljima jedinstven doživljaj berbe soli pod zvijezdama i pozvati ih da se pridruže poznatom hrvatskom “šefu” Mati Jankoviću u spravljanju vrhunskih specijaliteta začinjenih ninskim Cvijetom soli. Tijekom atraktivnih kulinarskih radionica uz bok Jankoviću stat će i direktorica Turističke zajednice Grada Nina, Marija Dejanović, koja će pokazati zašto je ispravno dodavanje soli u kuhinji i više nego prava umjetnost. Pod voditeljskom palicom poznatog zadarskog glumca Duška Modrinića posjetitelji će u bogatom programu čuti i priče o slanom začinu koji život znači i saznati kako je sol pratila razvoj ljudskog roda kroz povijest.
Da ninski Cvijet soli ne daje samo završni “touch” jelima nego da pruža i niz mogućnosti za izradu ljekovitih kozmetičkih proizvoda pokazat će Marijana Pontoni  tijekom radionice prirodne kozmetike.
Kao prva manifestacija ovakve vrste u Hrvatskoj, Festival će pod zvjezdanim nebom postati prava oaza primamljivih mirisa slanih gurmanskih delicija. I kao poslastica na kraju, posjetitelji će uživati u primamljivim notama klape “Sol” i tamburaškog orkestra ninskog KUD-a “Branimir”. Ulaz na festival je besplatan.