Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mira Furlan proslavila 57. rođendan, Damir Imamović sevdahom zatvorio školu

Autor: Marija Knežević

09.09.2012. 22:00
Mira Furlan proslavila 57. rođendan, Damir Imamović sevdahom zatvorio školu


Rođeni Sarajlija unuk je velikog pjevača sevdalinki Zaima Imamovića i sin Nedžada Imamovića, također sevdalije. Za njega kažu da je sevdalinkama vratio stari sjaj te da je njegov glas “novi, a opet izvorni glas sevdaha”
Koncertom Damira Imamovića u petak navečer na najljepši je mogući način završena ljetna škola “Umjetnici u egzilu” koju je Centar za mirovne studije organizirao u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom.
Prije samog koncerta Lana Zdravković govorila je na temu “Egzil kao uvjet politične subjektivacije kao procesa dezidentifikacije i deklasifikacije”, a poznata glumica Mira Furlan govorila je na temu “Emigranti”. Ona je baš taj dan proslavila 57. rođendan.
“Gost iznenađenja”, Damir Imamović, glazbenik koji izvodi sevdalinke, održao je emotivan i isnpirativan koncert.
Rođeni Sarajlija unuk je velikog pjevača sevdalinki Zaima Imamovića i sin Nedžada Imamovića, također sevdalije. Za njega kažu da je sevdalinkama vratio stari sjaj te da je njegov glas “novi, a opet izvorni glas sevdaha”. Svojim glasom i osebujnom interpretacijom u dvorištu kule Jankovića, pod vedrim zvjezdanim nebom, to je i potvrdio publici, mahom sudionicima ljetne škole.
Intervju s Damirom Imamovićem donosimo vam u četvrtak u prilogu Magazin Zadarskog lista.