Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sigurno i vješto u prometu

Autor: Marija Knežević

09.09.2012. 22:00
Sigurno i vješto u prometu

Foto: Vedran SITNICA



Ovom akcijom nastojimo senzibilizirati javnost o stanju u prometu nakon početka školske godine. Deveti je mjesec, sve je više djece na cesti i akciju smo usmjerili vozačima, roditeljima i djeci, kazala je Jasmina Brkić iz HAK-a
Hrvatski autoklub u subotu je na Forumu održao svoju tradicionalnu akciju pod nazivom “Sigurno i vješto u prometu”. Akcija je odgojno-preventivnog karaktera, a vezana je uz početak školske godine te je namijenjena svim sudionicima u prometu.
– Ovom akcijom nastojimo senzibilizirati javnost o stanju u prometu nakon početka školske godine. Deveti je mjesec, sve je više djece na cesti i akciju smo usmjerili vozačima, roditeljima i djeci. Želimo da sva djeca budu sigurna i da se znaju ponašati u prometu, posebno prvašići koji su tek krenuli u školu. Roditelji su tu da usmjere djecu i ukažu nam na opasnosti, a djecu na slikovit način, kroz vježbu i slikovnice, upoznajemo s pravilima u prometu, kazala je Jasmina Brkić iz HAK-a.
Na nacionalnoj razini akcija se održala u Zagrebu – nositelj je Hrvatski autoklub, uz suradnju Poglavarstva grada Zagreba i Ministarstva unutarnjih poslova, tj. Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke.
Akciju “Sigurno i vješto u prometu” u Zadru su zajednički organizirali Autoklub Zadar i PU zadarska, i to na Forumu. Policajci su došli na dva motora, a mnogi nisu odoljeli prilici da se na njima fotografiraju. Na Poljani pape Ivana Pavla II. bio je postavljen i poligon pa su brojni mališani, odnedavno školarci, iskušali svoje znanje u upravljanju biciklom.