Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U Liburnijinim autobusima više se ne čuje glazba!

Autor: Marija Knežević

09.09.2012. 22:00
U Liburnijinim autobusima više se ne čuje glazba!

Foto: Zvonko KUCELIN



To je plod akcije HRT-a i naše nemogućnosti plaćanja pretplate. Mi njima trebamo platiti 80 kuna mjesečno po prijemniku, odnosno po autobusu jer je u svakom jedan prijemnik. A u prometu nam je 70 autobusa, kaže Šimunov
U Liburnijinim  autobusima više se ne čuje glazba. Od prije mjesec dana  putnici se po gradu i županiji  voze u tišini, bez zvuka radijskih postaja na koji su navikli.
– To je plod akcije HRT-a i  naše nemogućnosti plaćanja  pretplate. Mi njima trebamo  platiti 80 kuna mjesečno po  prijemniku, odnosno po autobusu jer je u svakom jedan  prijemnik. A u prometu nam  je 70 autobusa, pa vi  izračunajte koliko je to, kazao nam je direktor Liburnije  Edvin Šimunov.
I izračunali smo. Liburnija  bi HRT-u mjesečno trebala  plaćati 5.600 kuna.
– Plaćali smo dosad jedan  manji dio tog iznosa, imali  smo dogovor, ali onda su nam  poslali inspekciju i rekli da  nam neće tolerirati niti jedan  autobus koji ima radio prijemnik, kaže Šimunov.
S druge strane, u mnogima  od Liburnijinih autobusa  uopće ne svira radio koji spada pod HRT. U zadarskom  slučaju to su 3 programa Hrvatskog radija i Radio Zadar,  već su puno češći slučajevi u  kojima se u autobusima čuje  program komercijalnih radio  postaja.
– Drago mi je da su vaši  čitatelji sami to zaključili jer  vam ja to kao pravnik ne mogu reći. Proučio sam zakon i  HRT u njemu ima uporište,  ma koliko on besmislen i nepravedan bio, kaže Šimunov.
Čitatelji koji su se javili u  našu redakciju požalili su se  na to da im vožnja gradskim  autobusom, a u jednom  slučaju i onim koji vozi u  udaljeno mjesto Zadarske  županije, nije više ugodna  kakva je bila dok je u autobusima svirala glazba. Jedan čitatelj nam je rekao kako ga to podsjeća na kupovinu u jednoj od trgovina  stranog trgovačkog lanca koje imamo u Zadru, a u kojima  također nema glazbe već ljudi  kupuju u tišini.